Търсене
Close this search box.

Студенти от катедра „Туризъм и кулинарен мениджмънт“ взеха участие в международна мобилност към Еразъм Грийн Форк Проект

Публикувано от

Във фокуса на устойчивите практики в кулинарното производство, студенти от катедра „Туризъм и кулинарен мениджмънт“ представиха достойно България на световната кулинарна карта.

Заедно със своя ментор, ас. Ангелина Титерякова българският отбор от УХТ участва в съревнование с представители на Италия, Северна Македония и Словакия.

Завидни похвати, насочени към опазване на хранителното богатство и традициите в кулинарната практика чрез използване на сезонни продукти, традиционни кулинологични методи и много любов към храната студентите избраха да представят традиционните български вкусове – салата от пресни домати с маринована печена чушка и пресносолно сирене, както и много популярните в България мекици, приготвени с подбъркано квасено тесто и поднесени с домашно сладко от дюли с индрише и сирене.

Опазването на природата и създаването на устойчиви модели в аграрния сектор, включително и преработването на продуктите са неразделна част от съвременното разбиране за хранене, споделиха студентите от специалност „Туризъм“ и „Хотелиерство и ресторантьорство“.

Освен да приготвяме нашата храна и да се наслаждаваме на нейните вкусови качества ние трябва да следим за нейния път от фермата до трапезата и да се стремим да създаваме необходимите условия за нейното количествено и качествено използване в условията на все по-голяма глобализация на пазара.

Като студенти, чиито профил е с акцент върху туристическата дейност, а туризмът днес е един от най-силно развиващите се отрасли сме длъжни да преподаваме и следваме тенденциите в устойчивото планиране, управление и използване на природните ресурси използвани за храна, сподели ас. Титерякова.

Организаторите на събитието благодариха за огромния ентусиазъм и пожелаха на участниците в събитието творческо дръзновение, креативност и много успехи.

 

Прочетете още

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: delovodstvo@uft-plovdiv.bg

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg 

2021 © Университет по хранителни технологии – Пловдив. Всички права запазени.