Търсене
Close this search box.

СТУДЕНТИ ОТ УХТ НА ИЗНЕСЕНО ОБУЧЕНИЕ В ПЕРЛАТА НА СПА ТУРИЗМА В ДОЛИНАТА НА РОЗИТЕ

Публикувано от

Студенти от специалностите „Туризъм“, „Хотелиерство и ресторантьорство“ и „Хранене и туризъм“ на Университета по хранителни технологии посетиха най-новия хотелски комплекс Kings Valley – Medical & Spa Hotel в долината на тракийските царе по покана на неговите мениджъри. Обучението беше с фокус върху необходимостта от създаване на конкурентен туристически продукт. Мениджърският състав на комплекса се включи в презентирането на HoReCa продуктовата гама, която се предлага, като посочи и условията за провеждане на платени стажантски програми с множество преференции и възможности за осъществяването ѝ.

Студентите бяха впечатлени от създадената атмосфера, прецизното организиране на срещата, управленския нюх и проявеното гостоприемство от страна на домакините. Не остана без значение и подготвената изненада за Полина Дочева – студент от четвърти курс на специалност „Хранене и туризъм“ по повод рождения ѝ ден, която беше подготвена от домакините и лично поднесена от главния готвач на комплекса.

Въпроси от студентите не липсваха. Те бяха насочени преди всичко към бизнес идеята, управлението и съчетаването между очакване на инвеститорите, служителите и гостите, както и крайния резултат от създадения туристически продукт. Домакините любезно разкриха детайли от управлението на луксозния комплекс, отличаващ се с висока средна заетост и впечатляващо добра онлайн репутация чрез решаване на множество казуси, които възникват в процеса на работа.

Студентите останаха впечатлени от мащаба и широкоспектърното естество на работата в HoReCa сектора и в частност Kings Valley – Medical & Spa Hotel. Обмениха се впечатления, обсъдени бяха възможности и проектни дейности съвместно с катедра „Туризъм и кулинарен мениджмънт“ в Университета по хранителни технологии.

Катедрата по „Туризъм и кулинарен мениджмънт“ участва активно в провеждането на подобни формати, които да запознаят и мотивират студентите в кариерното развитие. За следващия месец е планирано посещение на други хотелски комплекси, предлагащи възможност за прилагане на придобитите знания в университета и създаването на конкурентен туристически продукт.

Катедрата по „Туризъм и кулинарен мениджмънт“ благодари за създадената уникална организация от страна на екипа на Kings Valley – Medical & Spa Hotel, както и за възможностите за сътрудничество.

Прочетете още

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: delovodstvo@uft-plovdiv.bg

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg 

2021 © Университет по хранителни технологии – Пловдив. Всички права запазени.