
Покана за Общо събрание на ДЕОФВС на 28.03.2025г. от 13.00 ч. в зала 208 бл. 2
Към всички новини Публикувано от Прочетете още
Публикувано от
Студенти от специалности “Технология и качество на храните” и „Анализ и контрол на хранителните продукти“ с преподаватели от катедра „Консервиране и хладилна технология“ в Университета по хранителне технологии се включиха в годишната инициатива PMI Day – Ден на отворените врати, организиран от „Конфиндустрия България“, сдружение на италианското предприемачество в България.
Те посетиха предприятието на фирма „Куминяно Фрут“ ООД в с. Катуница, където бяха приети лично от Микеле Санторели, управител на Santorelli Group с приблизително 300 фирми, членуващи в него.
Идеята на PMY DAY е чрез посещения на място на ученици от среден и горен курс, студенти и техните преподаватели в предприятията да се представи реалната работна среда и възможностите за реализация в различните сектори.
Инициативата датира от 2010 г. в Италия, а „Конфиндустрия България“ се включва за седма година. За участието си катедра „Консервиране и хладилна технология“ получи сертификат, каза доц. Васил Шиков от катедра „Консервиране и хладилна технология“.
Сдружението вече над двадесет години представлява италианските бизнесмени, които инвестират в страната, и подкрепя тяхната дейност.
УХТ партнира тясно с „Конфиндустрия България“ от близо 2 години. На среща през май 2022 г. ректорът проф. Пламен Моллов и президентът Роберто Санторели дискутираха въпроси, свързани с опаковките и етикетирането на хранителните продукти.
Към всички новини Публикувано от Прочетете още
Към всички новини Публикувано от Покана за Академичен съвет на
Към всички новини Публикувано от Първото събитие е на 22
Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg
Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: delovodstvo@uft-plovdiv.bg
Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg
Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg