Студентски отбор на УХТ ще представя България на европейско състезание по креативност в Брюксел

Публикувано от

Отбор “Bio entrepreneurs” на Университета по хранителни технологии в Пловдив спечели състезанието за студенти от български университети „BIO-BASED INNOVATION STUDENT CHALLENGE BULGARIA“ 2024. На него те представиха креативните си идеи в областта на био-базираните иновации и технологии.

Надпреварата се провежда за втора поредна година, а в него участваха освен УХТ още отбор „Green Mashine” на Аграрния университет и отбор “Business Club – Trakia University” на Тракийския университет в Стара Загора.

Презентациите и иновационните идеи на трите отбора бяха оценени по шест групи показатели от жури, в което участваха Лиляна Власова, секретар на Община Пловдив за район Тракия, доц. д-р Георги Георгиев, директор на Център по предприемачество в Технически Университет София, филиал Пловдив, и Атанас Иванов, BASF България.  

Националният координатор на BISC-E 2024 г. проф. д-р Димо Атанасов връчи сертификати и подаръци на участниците в състезанието. Пожела им да не спират да търсят иновативни решения на глобалните предизвикателства и да дават добър пример на останалите студенти със своята енергия, любов към науката, креативност и знания.

Победителите продължават към европейските кръгове на състезанието, където ще се конкурират със студентски отбори от ЕС. Финалът ще бъде през есента на 2024 г. в Брюксел. Предвидени са обучения и тренировки за финалистите, както и парични награди.

Прочетете още