Търсене
Close this search box.

Студентски съвет при УХТ събира дарения в помощ на Турция и Сирия

Публикувано от

Студентите от УХТ ще се включат в кампанията в помощ на пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия, организирана от Националното представителство на студентските съвети (НПСС) в Република България. Инициативата има за цел да ангажира студентската младеж да бъдат съпричастни към хората, които са засегнати от земетресението. Пунктовете за събиране на даренията са в офисите на НПСС и в Университета за национално и световно стопанство.

Това съобщи Лидия Георгиева – зам.-председател на СС към УХТ след общото събрание на НПСС, което се проведе на 11 февруари в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“. Тя заяви, че УХТ ще участва в състезанията по ски, които ще се проведат в рамките на Зимния университет в Пампорово от 21 до 24 март.

За националния приз „Студент на годината“, който ще се проведе на 2 март, Студентският съвет на УХТ е номинирал шампионката по лека атлетика член на Съвета на настоятелите на УХТ – Александра Начева. Гост на събитието ще бъде президентът Румен Радев.

На общото събрание са обсъждани още въпроси свързани със студентските общежития и стипендиите.

Тази неделя по традиция студентите ще поднесат венец пред паметника на Васил Левски в подножието на Хълма на освободителите във връзка с 150 години от неговото обесване.

 

Прочетете още

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: delovodstvo@uft-plovdiv.bg

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg 

2021 © Университет по хранителни технологии – Пловдив. Всички права запазени.