Търсене
Close this search box.

Студентски танцов състав „ПЪЛДИН“ към УХТ спечели публиката и журито на международния фолклорен фестивал в гр.Егио-Гърция

Публикувано от

Фурор в Гърция!!!

Студентски танцов състав „ПЪЛДИН“ към УХТ гр.Пловдив,спечели публиката и журито на международния фолклорен фестивал в гр.Егио-Гърция.Фестивалът е 20-и юбилеен и се провежда под егидата на Юнеско.Присъстваха дипломати и ректори на ВУЗ от над 15 държави,както и трима олимпийски медалисти.
Танцьорите на УХТ представиха танци от различни фолклорни области на България,в конкуренция с 24 колектива от Гърция и 8 състава от Европа,Южна Америка,Египет и Грузия.
Първо място за танцово майсторство,оригинални и разнообразни костюми и хореография,безапелационно спечели СТС „ПЪЛДИН“,за което беше удостоен с грамота и плакет.
Безспорно признание за уменията на нашите танцьори са поканите за гостуване от Грузия,Гърция,Сърбия,Мексико,както и от ръководителя на CIOFF.
 
Студентски танцов състав „Пълдин“ участва в клип на дует Well – Мая и Пламен Ковачеви и новият им и авторски проект „От България с любов“.
Ритъмът в такт на ръченица, изпълняван от електрическа китара и цигулка се превърна в хит в социалните мрежи.
 

Прочетете още

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: delovodstvo@uft-plovdiv.bg

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg 

2021 © Университет по хранителни технологии – Пловдив. Всички права запазени.