Търсене
Close this search box.

Суперхрани с растителен произход показа УХТ на Агра, Винария и Фудтех 2024

Публикувано от

Бисквити със суперхрана перуански женшен, който оказва положително влияние върху физическата и умствената работоспособност и жизненост, привлече вниманието на посетителите в палата 8 на Пловдивския международен панаир по време на специализираните международни изложби Агра, Винария и Фудтех 2024.

Те са изработени от студенти и преподаватели в специалност „Технология на парфюмерийни, козметични и ароматно-вкусови продукти към катедра „Технология на тютюна, захарта, растителните и етерични масла“ в Университета по хранителни технологии в Пловдив специално за мегафорума.

Голям интерес на щанда предизвикаха още майонеза с маслиново масло. Тя е богата на омега-3 и омега-6 мастни киселини, с понижено съдържание на мазнини е и е получена без участието на яйца, както и лъжички с натурален и руби шоколад за овкусяване и подслаждане на горещо мляко или кафе, ръчно изработени шоколадови бонбони с бадемов марципан и веган нишестен крем с  тахан, без добавена захар.

Значително повишеният интерес у нас и в Европа към здравословния начин на хранене е основните причини за по-специалното внимание към суперхраните и полезните продукти от страна на нашите студенти, коментираха от катедрата.

Прочетете още

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: delovodstvo@uft-plovdiv.bg

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg 

2021 © Университет по хранителни технологии – Пловдив. Всички права запазени.