Търсене
Close this search box.

Със стилна церемония беше отбелязан изборът на новия ректор на УХТ – проф. Галин Иванов

Публикувано от

Новоизбраният ректор на УХТ проф. Галин Иванов официално прие щафетата от сегашния проф. Пламен Моллов на парти в университета в навечерието на Коледа. На него присъстваха повече от 100 колеги.  

„Признавам, че това е един от най-вълнуващите моменти в живота ми, защото в следващите няколко минути ще ви споделя мисли, които идват от сърцето ми“ – с тези думи започна емоционалното си изказване проф. Моллов.

„Първите думи на благодарност са към една прекрасна дама и уважаван наш колега, доц. Атанаска Тенева, пред която се отваря прекрасно време, за да се радва на живота. Насе, благодаря ти, че бяхме заедно!“, продължи той и я удостои с почетния плакет „70 години УХТ“.

След това поздрави новоизбраните председател и зам.-председател на Общото събрание на университета – доц. Христо Спасов и доц. Кремена Никовска, и им пожела успех, защото най-важните решения оттук нататък са в техните ръце, а тяхната принципност и почтеност са гаранция за това.

Ректорът специално отбеляза колко високо цени приноса, енергията и цялата всеотдайност на проф. Георги Костов и на доц. Кирил Михалев, когото определи като красивия ум на отбора.

„Сега стигаме до най-вълнуващия миг, в който имам честта и щастието да предам щафетата на нашия нов ректор. Университетът не е просто администрация или държавно предприятие. Той е храм на духа, образованието и просвещението и най-вече на знанието!“, обърна се към проф. Галин Иванов. Подарявайки му камбанка, която в българската традиция, е символ на чистото и светло начало на учебната година, заяви: „Нека  стои на бюрото ти, за да си спомняш винаги какъв е смисълът от това, което правим заедно.“

Проф. Моллов пожела на приемника си успешно да води УХТ през следващите 8 години, а към всички колеги отправи благопожелания за весело посрещане на идващите коледни и новогодишни празници, за здрава, щастлива и богата 2024 г.

Проф. Иванов благодари на проф. Моллов за всеотдайната подкрепа и за ценните съвети, които е получавал през годините. Увери го, че ще разчита на него и за в бъдеще и изрази признателността на всички за  неговия огромен принос като ректор на УХТ  и особено за издигане авторитета на висшето училище у нас и в света.

Пожела на колегите си да бъдат здрави, а Новата 2024-а да сбъдне мечтите им, да ги изпълни с оптимизъм.

Партито продължи в задушевна атмосфера, за която сериозен принос имаше и изисканото меню, подготвено от проф. Иванов.

Прочетете още

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: delovodstvo@uft-plovdiv.bg

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg 

2021 © Университет по хранителни технологии – Пловдив. Всички права запазени.