Търсене
Close this search box.

Тържествен старт на новата магистърска програма под егидата на OIV в УХТ

Публикувано от

Тържествено бе даден стартът на обучението по магистърската програма по винарство под егидата на Международната организация по лозата и виното (OIV) в Университета по хранителни технологии. На срещата присъства представители на академичното ръководство и част от лекторите в “Технология на виното и напитките на винена основа“.

Студентите от първия випуск – българи и чужденци, бяха приветствани от ректора проф. Пламен Моллов, който ги увери, че неговите колеги ще дадат максимума за успешната им подготовка.

Преподавателите призоваха студентите да бъдат активни и да не се притесняват да задават въпроси, защото само по този начин ще придобият нови знания и ще бъдат успешни.

Обучението се осъществява от консорциум PlovdivWineUni, в който УХТ партнира с Аграрния и с Медицинския университет, както и със София Тех Парк и с Европейската лига за икономическо сътрудничество.

Международната организация по лозата и виното акредитира обучението по престижната магистърска програма в Университета по хранителни технологии в средата на 2022 г. и така постави висшето училище на световната карта на престижните академични винарски центрове. УХТ бе избран на базата на доказаната си експертност в обучението на студенти, включително чуждестранни, в областта на винарството.

Програма “Технология на виното и напитките на винена основа“  бe разработена в рамките на инициативата на OIV за хармонизиране на университетското обучение по енология. Работата по нея стартира преди 3 години като елемент от стратегията на Международната организация за засилване присъствието й в Югоизточна Европа.

Курсът се провежда на английски език, а част от лекторите са водещи в своята област чуждестранни експерти. Срокът на обучение е 2 години. В първите три семестъра обучението е хибридно – лекциите се провеждат online, а практическите занятия – присъствено. Последният семестър е насочен към разработването на магистърска теза и нейната защита.

 

Прочетете още

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: delovodstvo@uft-plovdiv.bg

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg 

2021 © Университет по хранителни технологии – Пловдив. Всички права запазени.