Дава институционална акредитация на Университета по хранителни технологии – Пловдив на 01.12.2016 г. за срок от шест години.
Дава институционална акредитация на Университета по хранителни технологии – Пловдив на основание обща оценка по критериите 9.07 ( девет цяло и седем стотни).
Дава положителна оценка на средата за дистанционно обучение в Университета по хранителни технологии – Пловдив.
Акредитирани структурни звена на Университет по хранителни технологии – Пловдив
- Технологичен факултет
- Технически факултет
- Стопански факултет
Мисия цели и задачи на УХТ
Мисията и целите на УХТ способстват за решаване на националните въпроси, свързани с развитието на хранителната и вкусовата промишленост, биотехнологичната промишленост, храненето и туризма, както и свързаните с тях индустриален мениджмънт, икономика на хранителната индустрия, топлотехника, компютърни системи и технологии, хранително машиностроене и автоматизация на промишлеността. В дейността си УХТ се ръководи от натрупания за 65 години опит, както и от непрекъснатия контакт с висши училища в нашата и други страни, които са специализирани или имат звена в същите професионални области. Качеството и европейската интеграция са приоритет в работата на академичната общност на УХТ.
Акредитирани професионални направления и специалности
Шифър на направлението | Професионално направление | СТЕПЕН | АКРЕДИТАЦИЯ ДО: | ОЦЕНКА |
Наименование на специалността | ||||
3.8. | Икономика | 02.07.2020 | 8.37 | |
– Икономика на хранителната индустрия | Бакалавър |
|
|
|
– Икономика на туристическата индустрия | Бакалавър | |||
– Икономика на хранителната индустрия | Магистър | |||
– Икономика на туристическата индустрия | Магистър | |||
– Корпоративен бизнес и предприемачество | Магистър | |||
– Бизнес информационни технологии | Магистър | |||
3.9. | Туризъм | 05.11.2019 | 9.10 | |
– Туризъм | Бакалавър |
|
||
– Кетъринг | Бакалавър | |||
– Хотелиерство и ресторантьорство | Бакалавър | |||
– Туризъм | Магистър | |||
– Кетъринг | Магистър | |||
5.1. | Машинно инженерство | 17.05.2025 | 9.09 | |
– Хранително машиностроене | Бакалавър |
|
||
– Машини и апарати за ХВБТП | Бакалавър | |||
– Хранително машиностроене | Магистър | |||
– Опаковане и опаковъчна техника за ХВБТП | Магистър | |||
– Машини и апарати за ХВБТП | Магистър | |||
5.2. | Електротехника, електроника и автоматика | 21.04.2023 | 9.19 | |
– Автоматика, информационна и управляваща техника | Бак./Маг. | |||
– Електро енергийна ефективност | ||||
5.3. | Комуникационна и компютърна техника | 09.06.2023 | 9.24 | |
– Компютърни системи и технологии | Бак./Маг. | |||
5.4. | Енергетика | 14.11.2020 | 9.10 | |
– Топлотехника | Бак./Маг. | |||
– Хладилна и климатична техника | Магистър | |||
– Енергийна ефективност | Магистър | |||
– Eнергиен мениджмънт | Магистър | |||
5.11. | Биотехнологии | 21.06.2025 | 9.48 | |
– Биотехнологии | Бак./Маг. | |||
5.12. | Хранителни технологии | 10.05.2025 | 9.48 | |
– Технология на месото и млякото | Бакалавър |
|
||
– Консервиране и хладилна технология | Бак./Маг. | |||
– Технология на зърнените, фуражните, хлебните и сладкарските продукти | Бак./Маг. | |||
– Технология на виното и пивото | Бак./Маг. | |||
– Технология на тютюна и тютюневите изделия | Бак./Маг. | |||
– Технология на мазнините, етеричните масла, парфюмерията и козметиката | Бак./Маг. | |||
– Технология на захарта, захарните изделия, нишестето и нишестените хидролизати | Бак./Маг. | |||
– Химия и микробиология на храните | Бакалавър | |||
– Анализ и контрол на хранителните продукти | Бак./Маг. | |||
– Екологичен инженеринг в хранителната индустрия | Бакалавър | |||
– Екология и опазване на околната среда в хранителната индустрия | Магистър | |||
– Технология на продуктите от месо и риба | Магистър | |||
– Технология на млякото и млечните продукти | Магистър | |||
– Технология на ферментационните продукти | Магистър | |||
– Храни, хранене и диететика | Бакалавър | |||
– Безопасност на храните | Магистър | |||
– Контрол и безопасност на храните от животински произход | Магистър | |||
5.13. | Общо инженерство | 27.04.2023 | 9.12 | |
– Индустриален мениджмънт | Бак./Маг. |
|
||
– Мениджмънт в хотелиерството и ресторантьорството | Магистър |
АКРЕДИТИРАНИ ДОКТОРСКИ ПРОГРАМИ
В УНИВЕРСИТЕТА ПО ХРАНИТЕЛНИ ТЕХНОЛОГИИ – ПЛОВДИВ
ПРОФЕСИОНАЛНО НАПРАВЛЕНИЕ | ДОКТОРСКА ПРОГРАМА | АКРЕДИТАЦИЯ ВАЛИДНА ДО: | ОЦЕНКА |
3.8. Икономика | Икономика и управление ( Хранителна индустрия ) | 02.07.2020 г. | 8.80 |
4.2. Химически науки | Физикохимия | 15.01.2024 г. | 9.24 |
4.2. Химически науки | Аналитична химия | 15.01.2024 г. | 9.16 |
4.2. Химически науки | Биохимия | 15.01.2024 г. | 9.39 |
4.2. Химически науки | Органична химия | 09.05.2021г. | 8.36 |
4.2. Химически науки | Неорганична химия | 09.05.2021 г. | 8.17 |
4.3. Биологически науки | Микробиология | 14.05.2024 г. | 9.08 |
5.1. Машинно инженерство | Машини и апарати за хранителната и вкусовата промишленост | 18.07.2020 г. | 9.14 |
5.2. Електротехника, електроника и автоматика | Индустриална електроника | 14.11.2020 г. | 9.01 |
5.2. Електротехника, електроника и автоматика | Автоматизация на производството | 14.11.2020 г. | 9.03 |
5.3. Комуникационна и компютърна техника | Елементи и устройства на автоматиката и изчислителната техника | 11.07.2019 г. | 9.02 |
5.3. Комуникационна и компютърна техника | Компютърни системи, комплекси и мрежи | 11.07.2018 г. | 8.97 |
5.4. Енергетика | Хладилни машини и апарати за охлаждане и кондициониране | 03.04.2020 г. | 9.26 |
5.4. Енергетика | Промишлена топлотехника | 03.04.2020 г. | 9.40 |
5.11. Биотехнологии | Технология на биологично активните вещества | 28.07.2023 г. | 9.50 |
5.12. Хранителни технологии | Технология на млякото и млечните продукти | 14.07.2023 г. | 9.31 |
5.12. Хранителни технологии | Технология на месните и рибните продукти | 14.07.2023 г. | 9.38 |
5.12. Хранителни технологии | Технология на алкохолните и безалкохолните напитки | 14.07.2023 г. | 9.38 |
5.12. Хранителни технологии | Технология на хляба, хлебните и сладкарските изделия | 14.07.2023 г. | 9.30 |
5.12. Хранителни технологии | Технология на преработката и съхранението на зърното, на зърнените продукти | 14.07.2023 г. | 9.26 |
5.12. Хранителни технологии | Технология на захарта и захарните изделия | 14.07.2023 г. | 9.22 |
5.12. Хранителни технологии | Технология на тютюна и тютюневите изделия | 28.07.2023 г. | 9.27 |
5.12. Хранителни технологии | Технология на животинските и растителните мазнини, сапуните, етеричните масла и парфюмерийно-козметичните препарати | 28.07.2023 г. | 9.41 |
5.12. Хранителни технологии | Технология на плодовите и зеленчуковите консерви | 28.07.2023 г. | 9.39 |
5.12. Хранителни технологии | Хладилна технология на хранителните продукти | 28.07.2023 г. | 9.33 |
5.12. Хранителни технологии | Технология на продуктите за обществено хранене | 28.07.2023 г. | 9.37 |
5.12. Хранителни технологии | Анализ и контрол на хранителни продукти | 16.11.2023 г. | 8.76 |