Търсене
Close this search box.

УХТ анкетира над 35 000 посетители за конкурса „Изборът на потребителя“

Публикувано от

Най-безпристрастният и обективен конкурс „Изборът на потребителя“ се проведе по време на традиционното изложение „Фудтех 2024“ по инициатива на Международен панаир Пловдив и на Университета по хранителни технологии. В него в ролята на жури влязоха посетителите в Града на виното и деликатесите, които оцениха вкусовите качества на продуктите и класираха финалистите.

Студенти от трети и четвърти курс от Технологичния факултет на университета активно изследваха потребителското мнение относно външния вид, вкуса и аромата на хранителни продукти, представени от изложители на панаира. Студентите под ръководството на доц. Таня Иванова и доц. Георги Тосков обработиха данните и изчислиха резултатите от конкурса за най-харесваните продукти в седем категории хранителни продукти. Двамата преподаватели участваха и в награждаването с плакети и грамоти изложители.

Тази година над 35 000 посетители дегустираха 96 продукта, което е два пъти повече от миналата година. От тях 68 получиха най-високата оценка.

На церемонията по награждаването главният директор на Пловдивския панаир доц. Иван Соколов благодари специално на студентите и преподавателите от УХТ.

На мегафорума студентите имаха още един ангажимент ‒ да предоставят на посетителите информация за последните технологични тенденции в хранителната индустрия.

Практическо обучение на нашите студенти е в постоянния фокус на усилията ни и организирането на подобни теренни изследвания се утвърждава като една от добрите практики за подготовката на нашите студенти за бъдещата им кариера в индустрията, заявиха доц. Иванова и доц. Тосков.

 

Прочетете още

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: delovodstvo@uft-plovdiv.bg

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg 

2021 © Университет по хранителни технологии – Пловдив. Всички права запазени.