Търсене
Close this search box.

УХТ валидира собствена пощенска марка за 70-та си годишнина

Публикувано от

Пощенско филателно издание на тема „70 години от основаването на Университетa по хранителни технологии – Пловдив“ бе валидирано днес. Официалната церемония се проведе в зала „Хоризонт“ на висшето училище.

Стефан Стефанов, Въчка Иванова, проф. Пламен Моллов и Омана Кацарска положиха печата

 

Ректорът проф. Пламен Моллов, директорът на регионално управление „Български пощи“ за Южен-Централен район Въчка Иванова, художничката Омана Кацарска, автор на специалното издание и Стефан Стефанов, председател на Пловдивското филателно дружество положиха печата на марката. Тя ще се ползва в официална кореспонденция, а няколко екземпляра ще бъдат съхранени в архива от 70-та годишнина.

Въчка Иванова подари първия плик с марка на проф. Моллов, след като подписи положиха тя и художничката. Ще го сложим на видно място в университета, за спомен на поколенията от това знаково събитие, увери ректорът.Проф. Моллов показва първия плик, подарен му от Въчка Иванова (вляво), вдясно е Омана Кацарска.

Марката е отпечатана в тираж 6000, а цената й е 0,75 лв. „На нея е изобразена ябълка, универсален символ на образованието, а под нея са химичните съединения, които я изграждат. Присъстват символи на науката и логото на висшето училище, спазени са неговите цветове“, посочи художничката. Тя обясни, че се е стремила да пресъздаде интересната и сложна работа в университета, след като е била запозната с нея от доц. Иван Обрешков. Кацарска пред опашката от служители, които си купиха плик с марка.

 

Проф. Моллов посочи, че датата за валидиране на марката е избрана специално  – в първия работен ден след 10 юни, когато преди 70 г. е основан ВИХВП, чийто наследник след половин век става УХТ. Той подчерта, че подпечатването на марката е своеобразен връх в честванията по повод 70-та годишнина.

Въпреки че светът се дигитализира непрекъснато, пощенската марка остава носител на романтиката и на приятните спомени от посетените от всеки места, каза ректорът. Въчка Иванова отбеляза, че марката продължава да бъде универсален символ, който свързва хората. Тя честити годишнина на всички и пожела успех на новото издание.

Опашката за марки

Церемонията предизвика огромен интерес сред студенти, преподаватели и служители на УХТ. Веднага след края на церемонията те извиха опашка пред Временната пощенска станция, разкрита в залата, за да се сдобият с марката.

Прочетете още

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: delovodstvo@uft-plovdiv.bg

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg 

2021 © Университет по хранителни технологии – Пловдив. Всички права запазени.