Търсене
Close this search box.

УХТ В СТРАТЕГИЧЕСКО ПАРТНЬОРСТВО СЪС СВЕТОВНОИЗВЕСТЕН ВИНАРСКИ УНИВЕРСИТЕТ

Публикувано от

Обмен на изследователи и лектори, включително в рамките на новата магистратура на УХТ, разработена в сътрудничество с Международната организация по лозата и виното (OIV) и провеждане на летни академии за студенти и докторанти са част от възможностите за сътрудничество между УХТ и Университет Гайзенхайм в Германия.

Те бяха дискутирани по време на редица работни срещи, в които участваха зам.-ректорът проф.д.н. Галин Иванов и функционалният декан доц. д.н. Кирил Михалев, проф. Ханс Райнер Шулц, президент на Университет Гайзенхайм и проф. Ралф Швайгерт, директор на Института за изследване на напитките и анализ на вината, по чиято покана гостуваха представителите на УХТ. Освен това е обсъдена и възможността за подготовка на съвместни изследователски проекти.

От германска страна беше подчертано, че бъдещото активно сътрудничество с УХТ се вписва напълно в дългосрочната им стратегия за засилване на партньорството със сходни академични центрове от Балканския регион, посочи доц. Михалев.

Представителите на ръководството на УХТ посетиха аналитичните лаборатории и пилотните/индустриалните технологични бази в Института за изследване на напитките и анализ на вината, в Института по енология и в Института по безопасност на храните.

Създаден преди 150 години като колеж по овощарство и лозарство, днес Университет Гайзенхайм е водещият в Германия и едно от най-авторитетните в света винарски висши училища. Освен провеждането на обучение по собствени бакалавърски и магистърски програми в областта на винопроизводството и винарския бизнес, участва и в редица международни образователни консорциуми, като Vinifera EuroMaster, VITIS-VINUM и др. Университетът работи активно и с OIV.

Прочетете още

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: delovodstvo@uft-plovdiv.bg

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg 

2021 © Университет по хранителни технологии – Пловдив. Всички права запазени.