УХТ – домакин на първото събитие от националното турне на София Тех Парк в партньорство с Джуниър Ачийвмънт България

„София Тех Парк“ съвместно с „Джуниър ачийвмънт“ започват турне „Пътя на предприемача“, което стартира от Пловдив на 08 април/понеделник/ от 16ч. в зала Хоризонт с нашия Университет като официален домакин.

София Тех Парк организира национално турне за представяне на своята инкубационна програма South East European Innovators Program (SEEIP) в 13 града в цялата страна. Поредицата от събития ще се проведат от 8 до 20 април в Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Шумен, Русе, Велико Търново, Свищов, Плевен, Габрово, Враца, Монтана, Видин.

Целта на тура е да запознае стартиращите и предприемачески екосистеми по места с предимствата и възможностите, които предлага програмата за развитие на техните компании, проекти или бизнес идеи.

По време на всяко представяне участниците ще имат възможност да се срещнат с екипа от експерти на инкубационната програма, да научат повече за процеса на кандидатстване и да задават въпроси. Представянето ще бъде последвано от информационни сесии, където участниците ще могат да чуят истории за успех от настоящи и завършили участници в програмата. 

Инкубационната програма на София Тех Парк е инициатива, насочена към подпомагане на стартиращи компании и предприемачи в ранните етапи от тяхното развитие. Програмата предлага набор от ресурси и услуги, които имат за цел да помогнат на участниците да ускорят растежа си, да достигнат до пазара и в крайна сметка да успеят. Някои ключови аспекти на програмата включват менторство и наставничество, финансова помощ, достъп до инфраструктура, съоръжения и оборудване, обучения, развитие на умения и подкрепа за инвестиции.

Националното турне се организира от София Тех Парк в партньорство с Джуниър Ачийвмънт България и с подкрепата на Enterprise Europe Network – EEN и общините в градовете домакини.

Желаещите да се включат в събитията могат да направят своята безплатна регистрация за всеки отделен град в  линка.

Прочетете още