Търсене
Close this search box.

УХТ е отново на картата на висшето образование в Турция

Публикувано от

Университетът по хранителни технологии представи  международната магистърска програма PlovdivWineUni на  международен бизнесуниверситетски форум в Истанбул, организиран съвместно от Българо-турската търговско-индустриална камара и висшето училище.

На събитието присъстваха над 80 представители на турския бизнес и академичните среди, сред които Университетът на Анкара, Техническият университет на Истанбул, Румелийският университет – Истанбул, Университетът на Бурса, Университетът Чукурова – Адана, Университетът на Улудаг, Университетът на Айдън, Анадолийският университет и др.
             делегацията на УХТ бе водена от проф. Галин Иванов (вдясно)

Делегацията на УХТ бе водена от зам.-ректора проф. Галин Иванов, а форумът се проведе под патронажа на Н. Пр. Ангел Чолаков, посланик на България в Турция, и бе открит от г-н Васил Вълчев, генерален консул на България в Истанбул.

Специален акцент в програмата беше представянето на традициите на българското винопроизводство, придружено с професионално водена дегустация от доц. Христо Спасов. Значителен интерес предизвикаха и представените български млечни продукти, най-вече кашкавалът с лавандула ‒ иновативна разработка на преподаватели и студенти от специалност “Технология и качество на храните”. срещата във фирмата за визи беше изключително ползотворна

В рамките на посещението в Истанбул делегацията на УХТ проведе работна среща с United Global Visa Services ‒ акредитирана компания за визови и консултантски услуги. Бяха обсъдени конкретни проекти в областта на обучението на турски студенти в УХТ, които се планира да стартират от началото на учебната 2024/2025 г. Предстои подписването на споразумения и подготовката на учебни планове за съвместно обучение с Професионалния колеж в Болу и Университета в Мерсин.

 

При гостуването в Техническия университет на Инстанбул бяха обсъдени възможностите за партньорство с УХТ

Делегацията на УХТ проведе и официално посещение в Техническия университет на Инстанбул със зам.-ректора проф. Лютфийе Ата бяха обсъдени възможностите за разширяване на сътрудничеството между двата университета, включително засилването на обмена на студенти, докторанти и преподаватели в рамките на програма Еразъм+. Проф. Ата специално акцентира върху новата национална програма за привличане на чуждестранни преподаватели като професори на втори договор в турските университети и отправи покана към УХТ за участие в нея чрез посредничеството на Департамента по хранително инженерство към Техническия университет на Инстанбул. Пловдивското елитно висше училище получи предложение да бъде специален партньор на Университета в предстоящото провеждане през октомври на официално събитие, посветено на Световния ден на храната.

проф. Галин Иванов връчи на генералния консул на България в Истанбул г-н Васил Вълчев плакет „70 години УХТ“

Академичното ръководство на УХТ изразява своята благодарност към Н. Пр. Посланик Ангел Чолаков и Генералния консул г-н Васил Вълчев, към Почетния председател на Българо-турската търговско-индустриална камара г-н Фикрет Индже и председателя г-н Бурхан Немутлу, председателя на Турско-български бизнес съвет при съвета за външноикономически връзки на Р Турция г-н Зеки Саръбекир и  зам.-председателя г-н Емрах Сазак на Българо-турската търговско-индустриална камара, на  гл. ас. д-р Хафизе Фидан за съдействието при организацията и провеждането на посещението на делегацията на УХТ в Истанбул.

Прочетете още

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: delovodstvo@uft-plovdiv.bg

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg 

2021 © Университет по хранителни технологии – Пловдив. Всички права запазени.