Търсене
Close this search box.

УХТ Е УДОСТОЕН СЪС СЕДМИ АКАДЕМИЧЕН ОСКАР

Публикувано от

Университетът по хранителни технологии в Пловдив е на първо място в направление „Хранителни технологии“ в рейтинговата система на всички 52 висши училища в България за 2022 година и беше отличен с Академичен Оскар. Наградата бе връчена на ректора проф. Пламен Моллов от проф. Владимир Атанасов на официална церемония в София, организирана от в. „24 часа“.

„Позволете ми и аз да се присъединя към добрите думи за рейтинговата система, която се превърна в един компас. Ние сме изключително горди, че за седма година получаваме Академичен Оскар. Ще се борим и през следващата година да спечелим тази награда“, каза Моллов.

„В далечната 2001 г. нямаше рейтингова система. Тя е изключително полезна, защото ни даде ориентир за качеството на висшето образование, даде ни ориентир, че трябва да привличаме чуждестранни студенти, но най-важното- даде ни ориентир, че повишавайки качеството на висшето образование ще можем да разчитаме през следващите години на една успешна академична общност“, каза проф. Атанасов.

Комплексната оценка от Рейтинговата система има все по-голямо значение при финансирането на висшите училища и е неоспоримо доказателство за техния авторитет. Оценката се основава на данните, отчетени по определени групи индикатори: учебен процес – 30% тежест, научна дейност – 20%, учебна среда – 2.5%, социално-битови и административни услуги – 2.5%, престиж – 5%, реализация на завършилите – 40%.

Най-смисленото състезание в сферата на духа и интелекта събра академичния елит и бизнеса. Ректорите на университетите, които са първи в професионални направления според новия рейтинг на висшите училища в България, получиха отличия – специални табели. А представители на българския бизнес изтъкнаха значимостта на връзката университети – реална икономика и пазар на труда. Те посочиха колко е голяма нуждата от квалифицирани специалисти, защото ключът за успех на България и за бързо възстановяване след кризата е в качественото и модерно висше образование.

Прочетете още

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: delovodstvo@uft-plovdiv.bg

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg 

2021 © Университет по хранителни технологии – Пловдив. Всички права запазени.