Търсене
Close this search box.

УХТ изпрати 468 абсолвенти, сред тях 92-ма отличници

Публикувано от

  Фотография Димитър Иванов
                                                                                                                    
 

468 абсолвенти от Випуск 2022 на Университета по хранителни технологии  получиха днес дипломите си. Сред тях бяха 92 отличници. 11 завършиха висшето си образование с пълно шест, един от тях  е от образователна квалификационна степен „Бакалавър“, а 10 са от „Магистър“.

На официалната церемония в препълнената зала „Проф. Милен Бешков“  присъстваха служебният министър на земеделието  Явор Гечев, представители на Съюза по хранителна промишленост, много студенти  и гости.

Дипломите  си получиха 338 бакалаври и 130 магистри.

„Тази полукръгла аула ми прилича на едно орлово гнездо, а вас виждам като малки орлета, готови да разперят криле към големия свят.“, заяви в словото си ректорът на университета проф. Пламен Моллов. Той увери абсолвентите, че вратите на университета ще останат винаги отворени за  тях и във всеки миг те могат да потърсят съвет и подкрепа, за да преодоляват трудностите или да споделят постиженията си с преподавателите и по-младите си колеги.

Виждам усмихнатите ви лица и бих искал да ви вдъхна цялата увереност, че заради усилията и труда, които сте положили, заслужавате да бъдете смели в мечтите си, да гледате далеч напред и нагоре“, добави още в приветствието си проф. Пламен Моллов. Той изрази увереност, че абсолвентите  са  бъдещите собственици или директори на глобални компании, бъдещи министри на образованието или на земеделието и храните, както и бъдещи ректори на УХТ.

„Вие излизате от университета с дипломи – гаранция за вашите собствени знания, имайте самочувствие на хора които знаят. Използвайте знанията си, продължавайте да откривате света!“ – това призова дипломантите г-н Явор Гечев, министър на земеделието. Той подчерта, че нивото на обучение в УХТ е изключително високо и че във век на несигурност, хранителната сигурност е едно от най-важните неща.

Диляна Кисьова, завършила с пълно отличие  специалност „Технология на виното и пивото“, тържествено връчи капсулата на Випуск 2022 на ректора на университета. В своето приветствие тя заяви, че въпреки трудностите, тя и колегите й са готови да се отдадат на бъдещата си професия и изказа благодарности към всички преподаватели.

Освен дипломите си, бакалаврите и магистрите от Випуск 2022 получиха грамоти и бяха вписани в Почетната книга на университета.

Инж. Стефан Глухарев връчи традиционните награди на Съюза по хранителна промишленост за най-добре разработена и защитена дипломна работа и проект.

Участникът от „Гласът на България“ Иван Иванов, който е студент в АМТИИ поздрави колегите си със своя песен.

                                                                                                                       
 

   

Прочетете още

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: delovodstvo@uft-plovdiv.bg

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg 

2021 © Университет по хранителни технологии – Пловдив. Всички права запазени.