Търсене
Close this search box.

УХТ и Университет Гайзенхайм задълбочават стратегическото си сътрудничество

Публикувано от

Ректорът на Университета по хранителни технологии проф. Пламен Моллов проведе работна среща с проф. Ралф Швайгерт, директор на Института за изследване на напитките и анализ на вината към Университет Гайзенхайм в Германия. В нея участваха също проф. Галин Иванов, зам.-ректор по научна и международна дейност, и доц. Кирил Михалев, функционален декан по проектна дейност.

В хода на разговорите бе потвърдено желанието на двата университета да задълбочат научното и образователно сътрудничество между тях. Съвместната работа предвижда обмен на изследователи и лектори, включително в рамките на новата магистратура на УХТ, разработена съвместно с Международната организация по лозата и виното (OIV). Проф. Швайгерт увери ректора, че активното партньорство с УХТ се вписва напълно в дългосрочната стратегия на германския университет за засилване на отношенията със сходни академични центрове от Балканския регион. Създаден преди 150 години като колеж по овощарство и лозарство, днес Университет Гайзенхайм е водещият в Германия и един от най-авторитетните в света центрове на лозаро-винарската наука.

Проф. Швайгерт ще бъде един от почетните лектори на 69-та Международна научна конференция „Хранителна наука, техника и технологии 2022”, която УХТ организира и ще се проведе на 29 и 30 септември в зала „Хоризонт“. Неговата лекция ще представи иновативни решения в областта на хранителните технологии, свързани с подобряване запазването на биологично активните съединения в растителни храни и напитки.

Прочетете още

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: delovodstvo@uft-plovdiv.bg

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg 

2021 © Университет по хранителни технологии – Пловдив. Всички права запазени.