Търсене
Close this search box.

УХТ откри своя Център за иновативни образователни технологии

Публикувано от

Как може игра да запознае 12-18-годишните с основните икономически понятия по атрактивен и увлекателен начин?

Това демонстрира доц. Георги Тосков на откриването на Центъра за иновативни образователни технологии в реновираната зала „Марица“ в Университета по хранителни технологии.  Той е създаден по Национална програма „Повишаване компетентностите на преподавателите от държавните висши училища, подготвящи бъдещи учители“, инициирана и координирана от МОН.

В духа на традициите гостите бяха посрещнати с хляб и сол, а лентата преряза ректорът проф. Пламен Моллов. Оборудването на залата по националната програма е поредна стъпка  в дигитализацията на висшето училище през мандата.  Центърът ще съдейства за адаптиране на образователната система към дигиталното поколение чрез масово използване на ИКТ-базирани иновативни образователни технологии.  Тук ще могат да се обучават по модерен начин преподаватели, студенти и учители, като идеята е да бъде привлечен интересът на младите. Това е възможност да се популяризират виртуални  образователни модели чрез курсове, лекции, семинари, виртуални библиотеки.

Залата е обзаведена с компютри, лаптопи, интерактивни проектор и дъска, 3D принтер. Директна връзка на преподавателя с обучаващите се осигурява интерактивен екран, който  лесно се превръща в дъска за писане.

Доц. Борислав Миленков нарече залата лаборатория и посочи, че учителите ще имат възможност  да се научат как да преподават на учениците си специфичния и понякога труден за разбиране материал не само по техническите дисциплини с помощта на виртуална реалност и триизмерни изображения.

Интерес сред присъстващите предизвика възможното приложение на 3D принтера за изработване на различни елементи, проектирани на специален лаптоп.

Гости на откриването в навечерието на Деня на народните будители бяха колеги от АМТИИ и Аграрния  университет,  директори и учители от професионални гимназии в Пловдив. Участваха и млади преподаватели от УХТ, обучени по националната програма и ангажирани в нейното изпълнение.

Линк към ЦЕНТЪР ЗА ИНОВАТИВНИ ОБРАЗОВАТЕЛНИ ТЕХНОЛОГИИ

Прочетете още

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: delovodstvo@uft-plovdiv.bg

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg 

2021 © Университет по хранителни технологии – Пловдив. Всички права запазени.