Университетът по хранителни технологии регистрира солидно участие в 7-то издание на международните изложения АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ, на които днес бе даден старт в присъствието на вицепрезидента Илияна Йотова в Международен пловдивски панаир.

В мегафорума се включиха преподаватели и студенти, а ректорът на висшето училище проф. д-р Пламен Моллов участва на официалното откриване на изложбите. След това той приветства участниците в XI-та национална научно-практическа конференция с международно участие ,,Актуални проблеми на хранително-вкусовата индустрия според най-съвременните изисквания на българската и европейска нормативна уредба”, където 4-ма преподаватели презентират свои разработки.

Студенти от УХТ за втора поредна година са активни участници в конкурса „Изборът на потребителите“, който се организира от университета и Международния панаир. Днес те започнаха да анкетират посетителите, за да проучат тяхното мнение за представените на изложенията храни и напитки. На най-високо оценените продукти ще бъдат връчени грамоти на 12 март 2022 г. от 16:00 ч.