Търсене
Close this search box.

УХТ презентира атрактивни специалности на АГРА, ВИНАРИЯ, ФУДТЕХ

Публикувано от

Университетът по хранителни технологии-Пловдив, представи новите атрактивни специалности, по които ще провежда обучение през 2023/2024 г. на информационния щанд в 7- ма палата по време на изложението АГРА, ВИНАРИЯ, ФУДТЕХ на 24 и 25 февруари 2023 г.

Огромен интерес бе проявен към актуализираните бакалавърски програми „Компютърен инженерен дизайн“ и „Топлинна, хладилна и климатична техника“, сподели гл. ас Мария Жекова от катедра „Компютърни системи и технологии“. Според гл.ас. Димитър Атанасов от същата катедра осъвременените специалности ще допринесат за по-добрата подготовка на кадрите в този сектор.

Студенти от специалност „Кетъринг“ демонстрираха различни техники за приготвяне на коктейли, а посетителите, имаха възможност да ги опитат, останаха впечатлени от визията и аранжировката.

Много бяха запитванията за магистратурите – на първо място за новата „Технология на виното и напитките на винена основа“, която стартира тази есен под егидата на Международната организация по лозата и виното – OIV. Заедно с останалите магистърски програми чрез нея се гарантира успешна реализация на кадрите в сектора на хранителната индустрия не само у нас, а и зад граница, коментира гл.ас. Ивелина Иванова от катедра „Аналитична химия и физикофимия“ в университета.

Прочетете още

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: delovodstvo@uft-plovdiv.bg

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg 

2021 © Университет по хранителни технологии – Пловдив. Всички права запазени.