Търсене
Close this search box.

УХТ приема документи на кандидат-студенти за първата предварителна сесия

Публикувано от

Стартират предварителните изпити в Университета по хранителни технологии в Пловдив. Желаещите да продължат образованието си във висшето училище могат да се възползват от първата кандидатстудентска сесия.

На 23-ти март online ще се проведат изпитите по Математика, Биология и Химия и опазване на околната среда. Стартираме с изпит по Математика в 8 ч. От 10 ч. започва изпитът по Химия, а от 12 ч. е по Биология. За 60 минути кандидатите трябва да отговорят на 25 въпроса. Резултатите ще станат ясни веднага.

На следващия ден ще се проведе тестът по чужд език, като кандидатите имат възможност да избират между английски, руски, немски или френски, уточни функционалният декан доц. Десислава Вангелова.

Заявленията за изпитите в първата кандидатстудентска сесия се подават до 22 март. От 25 март до 12 април се приемат документите за втората, а конкурсните изпити са насочени за 13 и 14 април.

Богати са възможностите за прием на кандидат-студенти за учебната 2024/2025 г. Те могат да се борят за място в УХТ с оценка от кандидатстудентските изпити, от матурите или от задължителния държавен изпит за придобиване на професионална квалификация в професионалните гимназии.

Шанс за влизане в университета дава и доброто представяне на националния ученическия конкурс „Млади изследователи 2024“. Той се организира от УХТ, а в него тази година участват над 70 отбора от цялата страна. Заедно с казуси от областта на изкуствения интелект и роботиката, акцент са  безотпадните технологии, предприемачеството, кръговата икономика и намаляването на въглеродния отпечатък в хранителната индустрия.

Заключителният етап на конкурса „Млад изследовател“ е на 26 април. Тогава университетът отваря врати за още две ключови събития – Ден на отворените врати и „Re: Baаzar“, организиран в партньорство с „Maina Town“, на който се акцентира върху важността на рециклирането, устойчивите практики и опазването на околната среда.

За повече информация – https://uft-plovdiv.bg/.

 

Прочетете още

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: delovodstvo@uft-plovdiv.bg

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg 

2021 © Университет по хранителни технологии – Пловдив. Всички права запазени.