УХТ се включва в инициативата „Заедно за по-здрави деца“
Публикувано от
Елена Ангелова
Откъде идва сиренето и защо е необходимо за здравето ни? На тези въпроси търсиха отговори най-големите възпитаници на детска градина “Мирослава”, гр. Пловдив, и техните родители. Те посетиха експерименталната база на Университета по хранителни технологии, където участваха в производството на прясно сирене под компетентното ръководство на доц. Михаела Иванова, ръководител на катедра “Технология на млякото и млечните продукти”, и гл. ас. Александър Балабанов.
С впечатляващо старание децата тестваха киселинността на суровото мляко и изпълниха инструкциите при приготвяне на сиренето. Накрая напълниха продукта в атрактивни формички и го споделиха със своите родители. Всички единодушно решиха, че приготвянето на здравословния продукт не е трудно и ще стане любимо семейно занимание.
Доц. Иванова сподели, че е впечатлена от интереса и желанието на децата да участват и приготвят сами здравословни храни. Децата, родителите и учителите благодариха за топлия прием, новите знания и умения, като подариха на екипа на катедрата рисунки от децата и статуетка бухалче – символ на знанието и мъдростта.
Посещението в УХТ е част от дейностите по проекта “Заедно за по-здрави деца”, изпълняван о ДГ “Мирослава”. Целта на инициативата е стимулирането на здравословния начин на живот, в частност популяризирането на домашното производство на здравословна храна.
Прочетете още

В УХТ обявяват 3-ти април за Ден на българската консервна индустрия
Към всички новини Публикувано от „3-ти април ‒ Ден на

Ученическият конкурс „Млади изследователи 2025“ в УХТ стана национален
Към всички новини Публикувано от Ден на отворените врати

Покана за Общо събрание на ДЕОФВС на 28.03.2025г. от 13.00 ч. в зала 208 бл. 2
Към всички новини Публикувано от Прочетете още