УХТ се включва в инициативата „Заедно за по-здрави деца“
Публикувано от
Елена Ангелова
Откъде идва сиренето и защо е необходимо за здравето ни? На тези въпроси търсиха отговори най-големите възпитаници на детска градина “Мирослава”, гр. Пловдив, и техните родители. Те посетиха експерименталната база на Университета по хранителни технологии, където участваха в производството на прясно сирене под компетентното ръководство на доц. Михаела Иванова, ръководител на катедра “Технология на млякото и млечните продукти”, и гл. ас. Александър Балабанов.
С впечатляващо старание децата тестваха киселинността на суровото мляко и изпълниха инструкциите при приготвяне на сиренето. Накрая напълниха продукта в атрактивни формички и го споделиха със своите родители. Всички единодушно решиха, че приготвянето на здравословния продукт не е трудно и ще стане любимо семейно занимание.
Доц. Иванова сподели, че е впечатлена от интереса и желанието на децата да участват и приготвят сами здравословни храни. Децата, родителите и учителите благодариха за топлия прием, новите знания и умения, като подариха на екипа на катедрата рисунки от децата и статуетка бухалче – символ на знанието и мъдростта.
Посещението в УХТ е част от дейностите по проекта “Заедно за по-здрави деца”, изпълняван о ДГ “Мирослава”. Целта на инициативата е стимулирането на здравословния начин на живот, в частност популяризирането на домашното производство на здравословна храна.
Прочетете още
Покана за неприсъствено заседание на ФС на Технологичен факултет
Към всички новини Публикувано от Покана за неприсъствено заседание на
УКАЗАНИЕ ЗА АКТИВИРАНЕ НА ЕЛЕКТРОННА ПОЩА В G-SUITE ЗА СТУДЕНТИТЕ В ЗАДОЧНА ФОРМА НА ОБУЧЕНИЕ
Facebook-f Envelope Youtube Към всички новини Публикувано от УКАЗАНИЕ ЗА
Стартира подаването на документи за стипендии за зимен семестър на учебната 2024/2025г.
Към всички новини Публикувано от Уважаеми студенти, Кандидатстването за стипендии