Търсене
Close this search box.

УХТ – специален гост за 10-годишнина на Българо-турската търговска камара

Публикувано от

Университетът по хранителни технологии бе специален гост на празничната галавечеря по повод 10-годишнина на BULTISAD-Bulgar-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (Българо-турска търговска камара) на 14 октомври в Шумен.

Председателят на Управителния съвет на камарата Бурхан Немутлу заяви, че през последните 10 години нейната дейност е изиграла ключова роля за удвояването на стокообмена и обема на инвестициите между двете държави. „Вие сте движещата сила зад нашия успех и сътрудничеството между нашите страни. Заедно постигаме не само икономически резултати, но и допринасяме за културния обмен между тях“, обърна се с благодарност към присъстващите. 

Министър-председателят на България акад. Николай Денков, който също бе част от тържествената вечер, поздрави компаниите-членки на камарата за постиженията им през последното десетилетие и приноса им за икономическото развитие на страната ни.

Сред специалните гости на събитието беше Н. Пр. Айлин Секизкьок, посланик на Република Турция в София, която подчерта приноса на Българо-турската търговска камара за развитието на двустранните отношения. Председателят на УС Бурхан Немутлу връчи благодарствени плакети на проф. Денков и на Н. Пр. Айлин Секизкьок.

На тържеството присъстваха Николай Павлов, заместник-министър на икономиката и индустрията, проф. Добромир Добрев, областен управител на Шумен, Васил Вълчев, генерален консул на България в Истанбул, както и представители на Българска агенция за насърчаване на МСП, Българска агенция за инвестиции и Шуменски университет.

Ректорът на УХТ проф. Пламен Моллов заяви, че основната цел на университета е да продължи укрепването на партньорството между академичните среди и индустрията от двете страни.

 

Прочетете още

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: delovodstvo@uft-plovdiv.bg

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg 

2021 © Университет по хранителни технологии – Пловдив. Всички права запазени.