УХТ с Академичен оскар за девети пореден път

Публикувано от

Университетът по хранителни технологии Пловдив, и тази година бе награден с Академичен оскар за своето първо място в направлението „Хранителни технологии“ според Рейтинговата класация на университетите в България. Престижното отличие бе връчено на ректора проф. Галин Иванов лично от проф. Елиза Стефанова, председател на Националната агенция за оценяване и акредитация.

“Тази награда е признание за труда, положен от поколения преподаватели в нашия университет. Тя е и стимул да надграждаме традициите, като разширяваме академичен профил на университета в областта на науките за качеството на живота ‒ нутрициологията, науката за кафето, козметологията и др.”, заяви проф. Иванов.

Деветата поред церемония „Академичните оскари“, проведена в NV Tower, София, събра представители на академичния и управленски елит и бизнеса. Сред тях бяха 17 ректори, българският еврокомисар Екатерина Захариева, вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Гроздан Караджов, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, председателят на Съвета на ректорите проф. Миглена Темелкова, кметът на София Васил Терзиев, председателят на БАН чл. кор. Евелина Славчева, председателят на Националната агенция за оценяване и акредитация проф. Елиза Стефанова. Присъстваха и девет бивши министри на образованието от правителствата след 1990 г.

Рейтинговата система на висшите училища, където УХТ е утвърден лидер в направлението “Хранителни технологии”, е най-важният атестат за качеството на образованието в съответното висше училище. Класацията се изготвя по поръчка на Министерството на образованието и науката, а церемонията „Академичните оскари“ се организира от вестник “24 часа”.

Снимки: БТА

Прочетете още