Търсене
Close this search box.

УХТ с благотворителна инициатива за 9-годишната Никол по случай 24 май

Благотворителната инициатива „Заедно за Никол“ обедини енергията на студенти и преподаватели от Университета по хранителни технологии (УХТ), за да бъдат осигурени средства за скъпоструващото лечение на 9-годишната Никол Томова от Пловдив.

В 10 ч. сутринта бяха наредени няколко щанда с хранителни продукти, ястия и изделия, вдъхновени от традициите на славянските култури и приготвени от студенти от специалностите „Хотелиерство и ресторантьорство“ и „Туризъм“, както и бъдещи технолози, изучаващи български и руски език.

Благотворителният пролетен базар се проведе по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Чуждестранни студенти от Украйна, Молдова и Монголия – държави, които също използват кирилица, участваха със свои национални ястия.

Щандовете бяха украсени в духа на народните традиции на съответните страни. Акцент в украсата представляваше  оригиналният тулски самовар  с порцеланова кукла и руски наряд, обграден от прибори, изрисувани с характерни мотиви. Картините, създадени  от студентите, бързо привлякоха вниманието на посетителите, които ги оцениха по достойнство и ги изкупиха за минути.

„Базарът предизвика неочаквано голям интерес както от страна на студентите, така и на преподавателите, каза Олга Чапърова, преподавател по руски език от Центъра по езиково обучение в университета. – 24 май е празник на духовността, а съпричастността и състраданието са нейни производни.“

Включи се и рекламното лице на УХТ – олимпийската шампионка Александра Начева, която с удоволствие опита от вкусотиите.

Инициативата бе подкрепена още от студенти, изучаващи руски език в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, както и от техни преподаватели.

Средствата ще бъдат предадени на семейството на Никол, за да продължи лечението на момиченцето. Вярваме, че цялата положителна енергия, която им изпращаме с тази благотворителна инициатива, ще помогне на детето, заявиха студентите.

Прочетете още

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: delovodstvo@uft-plovdiv.bg

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg 

2021 © Университет по хранителни технологии – Пловдив. Всички права запазени.