УХТ с повишена оценка от институционалната акредитация

Публикувано от

Университетът по хранителни технологии е с повишена оценка от институционалната акредитация – 9.33 (от максимално възможна 10). Зам.-председателят на Националната агенция за оценяване и акредитация (НАОА) проф. Мария Шнитер официално връчи Свидетелство за институционална акредитация на ректора на УХТ проф. Галин Иванов. Оценката на НАОА е валидна до септември 2029 г.

“С тази оценка УХТ се нарежда сред университетите в най-горната част на скалата за оценяване. Това е заслужено признание за високото академично и научно ниво на университета.”, посочи проф. Шнитер.

Церемонията стана повод да се обсъдят въпроси, свързани с критериите за оценка на висшите училища и във връзка с акредитирането на съвместни специалности.

Институционалната акредитация, заедно с рейтинга на висшите училища, където УХТ е утвърден лидер в направлението Хранителни технологии, е най-важният атестат за качеството на образованието в съответното висше училище.

Прочетете още