УХТ с презентация в Хуманитарната гимназия за Международния ден на Франкофонията

Публикувано от

Шоколадови бонбони  с марципан и вкусни шоколадови лъжички за мляко презентираха гл. ас. д-р инж. Райна Хаджикинова  и нейният дипломант Ерсан Фикрет от направление „Технология на захарта, захарните изделия, нишестето и нишестените хидролизати“ в Университета по хранителни технологии пред ученици от Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“.

Те с интерес изслушаха четвъртокурсника от УХТ, който им представи любопитни факти  за производството на  шоколадови изделия.

Възпитаниците на гимназията участваха в организираните от пловдивското елитно училище събития, посветени на Международния ден на Франкофонията, на които гимназията и тази година беше домакин. Учениците този път бяха избрали да подготвят и представят темата за кулинарията, храната, начина на нейното приготвяне и презентирането й.

В журито на кулинарното състезание „Master HG“ бе поканен преподавателят от УХТ доц. Росен Чочков.

Прочетете още