Търсене
Close this search box.

Фотоизложба „70 години УХТ“ бе открита днес

Публикувано от

В атрактивна фотоизложба Университетът по хранителни технологии представя емблематични моменти от 70-годишната си история. Тя е подредена във фоайето на втория етаж, срещу аула „Проф. Милен Бешков“ и ще остане там поне 15 дни, за да могат преподаватели, студенти и гости да й се насладят.

Ректорът на УХТ проф. Пламен Моллов откри експозицията, която е част от събитията, с които се отбелязват 70 г. от създаването на ВИХВП и 20 г. от преобразуването му в университет. Изложбата е много интересна, а снимките ни прехвърлят в друго време, правят ни емоционални, защото ни карат да си припомним хубави моменти и хора, заяви той.

Фотосите показват как се е развивал университетът, а също и къде е започнало обучението в самото начало – в сграда до Пловдивския университет. Други представят изграждането на забележителната по своята архитектура нова сграда, проектирана от видния архитект Желязко Стойков. За времето си тя е толкова впечатляваща, че е отпечатана и на пощенска картичка, която също може да бъде видяна сред фотосите.

Изложбата е от 20 пана, разделени тематично – учебен процес, спорт, обществени събития, студентска клетва, връчване на дипломи, включително и на Бунарджика.

Да благодарим на нашия фотограф-художник  Димитър Илиев, който с професионализъм, усилия и най-вече със сърце в продължение на половин век е направил тези снимки, подредени майсторски от куратора доц. д-р Силвина Илиева от Техническия университет, каза проф. Моллов. В знак на признателност за неговата всеотдайна дейност към висшето училище той му връчи плакет „70 години УХТ“, почетна грамота и бутилка специално юбилейно вино.

Илиев благодари на проф. Моллов, на ръководството на УХТ и на своя екип за възможността да представи тази изложба, която включва повече от 150-160 фотографии. А както е известно всяка снимка е повече от 1000 думи, така че все едно съм написал томове за университета, каза той. Дълбоко трогнат фотографът, който също навършва 70 г. тази година, отбеляза, че за първи път от 50 г. получава награда в знак на признателност за своя труд.

 

 

Прочетете още

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: delovodstvo@uft-plovdiv.bg

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg 

2021 © Университет по хранителни технологии – Пловдив. Всички права запазени.