С иновативната си акция в сърцето на Пловдив Университетът по хранителни технологии /УХТ/ привлече вниманието на граждани, интелектуалци, представители на местната и държавната власт през уикенда. Стотици младежи се струпаха около шатрата на кандидат-студента на Главната улица, някои взеха категорично решение, че ще продължат развитието си в хранителната или туристическата индустрия.
Най-активни в кампанията бяха настоящите студенти и младите преподаватели, които разясняваха, че УХТ залага и на чуждоезиково обучение. Новата специалност – „Технология на храни и напитки“ на английски език, по която ще се приемат студенти от есента, е одобрена на последното заседание на Академичния съвет в петък. В момента ръководството партнира с Международната организация по лозата и виното (OIV) за въвеждане на ключовата магистърска програма Sustainable Wine Management.