Търсене
Close this search box.

Шеф Иван Звездев впечатлен от новите продукти на УХТ

Публикувано от

Топ готвачът Иван Звездев даде висока оценка на продуктите на Университета по хранителни технологии (УХТ), които бяха представени на традиционния Празник на лютеницата и чирпанската наденица.

Университетът взе участие на проявата в родния град на Яворов, на която представителите от катедра „Консервиране и хладилна технология“ представиха своите нови продукти – домашна пикантна лютеница и зеленчуков пастет от печен пипер и патладжан с дехидратирано сирене.

От катедра „Технология на млякото и млечните продукти“ предложиха за дегустация различни видове сирене – бяло саламурено сирене, кашкавал (натурален и с различни билки), прясно сирене с плодова база и твърдо сирене с пикантен вкус.

Всички гости и участници опитаха продуктите и им поставиха отлична дегустационна оценка. Тези високи резултати се дължат на работата на студентите от 3-ти и 4-ти курс в специалност „Технология и качество на храните“, които с много внимание и отговорност се отнасят в практическите си занятия, заяви доц. Татяна Балабанова от катедра „Технология на млякото и млечните продукти“.

 

           

 

             

             

 

Прочетете още

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: delovodstvo@uft-plovdiv.bg

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg 

2021 © Университет по хранителни технологии – Пловдив. Всички права запазени.