Нови специалности за технолози на английски и френски език в УХТ

Университетът по хранителни технологии /УХТ/ отново поставя на фокус обучението на чужди езици за следващата 2020/2021 учебна година, заяви зам.-ректорът по учебна дейност доц. Христо Спасов.

Той съобщи, че студенти ще бъдат приемани в нови специалности на английски и френски език. В нов облик се завръща “Технология на ферментационните продукти“ на френски език, в която университетът има 20-годишна традиция на обучение. Досега по нея се подготвяха магистри, а от тази година по специалността ще има прием за бакалаври, подчерта доц. Спасов.

Другата нова специалност е “Технология на храните и напитките“, в която ще се преподава на английски език. Продължава приемът в специалностите “Компютърни системи и технологии“, “Туризъм“ и “Индустриален мениджмънт“, където съществува възможност обучението да се провежда освен на български също и на английски език.

За да бъдат приети в чуждоезиковия департамент, кандидат-студентите трябва да отговарят на определени изисквания, посочиха от Учебен отдел. От тях се изисква да представят сертификат, че владеят съответния език на ниво В2 или са се обучавали определен минимум от часове на съответния език.

Студентите от тези специалности ще имат отличния шанс да осъществят студентска мобилност в периода на следването си. Работи се и вече има подписан договор с университет от Нидерландия, създаващ възможност за споделено обучение и получаване на двойни дипломи от завършилите.

По-подробна информация за възможностите за обучение в УХТ, за условията и реда за прием и за редовния изпит на 9 юли ще бъде предоставена на всички, които посетят шатрата на кандидат-студента на 27 юни 2020 г., в събота на Главната улица, до община Пловдив.

Новини

Поздрав по случай 8-ми декември
декември 4, 2020От
Заповед относно студентския празник 8-ми декември
декември 3, 2020От
Учени от УХТ представиха ядливи опаковки от традиционни растителни видове
ноември 30, 2020От
Конкурс за най-добра дипломна работа или проект на абсолвенти от Университет по хранителни технологии гр.Пловдив випуск 2020 г.
ноември 27, 2020От
Второ издание на интерактивен уъркшоп на тема „От фермата до трапезата и как да направим корпоративна стратегия 2030“ ще се проведе на 2 декември 2020 г. /сряда/ от 12:30 часа в платформата ZOOM
ноември 27, 2020От

Related Posts