rector_uft@uft-plovdiv.bg | 032 643 005
rector_uft@uft-plovdiv.bg | 032 643 005

Шест български вина и гурме продукти с награди от конкурса във „Вино и гурме 2020“

Шест комбинации на вина и гурме продукти са отличени с награди от конкурса на дефиле „Вино и гурме 2020“. Сьомга с коричка от кедрови ядки, миди Сен Жак и грахово пюре, поднесени с Троа Визаж Блан де Ноар 2019, бяха обявени за „най-удачното съчетание“, представено в конкурса тази година.

Виното е предложено от семейната изба „Хараламбиеви“, чиито лозови масиви са в плевенското село Петърница, а ястието е създадено от шеф Тихомир от ресторант „Малкия Париж“. Фамилията на Димитър и Цветелина за първи път участва в дефилето и представи своите нови вина пред посетителите на „Вино и гурме“.

Втората награда бе присъдена за Рагу от телешка опашка върху карамелизирана юфка в маслена екстракция на гъби манатарки на шеф Явор, предложено със Сира 2017 от винарска изба „Белица“ в „Ню Амстердам“.

 

Новини

Покана за ФС на Технически факултет
септември 18, 2020От
ГРАФИК – ВТОРА РЕДОВНА СЕСИЯ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ON-LINE ИЗПИТИ СЪС ЗАДОЧНИ СТУДЕНТИ, ЛЕТЕН СЕМЕСТЪР на уч. 2019/2020 г.,
септември 16, 2020От
Покана за ФС на Стопански факултет
септември 14, 2020От
Проект на Правилник за формиране на общата нормативна заетост на академичния състав
септември 11, 2020От
Стипендии в размер на 2 300 лв. годишно от Фондация „ЕВРИКА“
септември 11, 2020От