Шест български вина и гурме продукти с награди от конкурса във „Вино и гурме 2020“

Шест комбинации на вина и гурме продукти са отличени с награди от конкурса на дефиле „Вино и гурме 2020“. Сьомга с коричка от кедрови ядки, миди Сен Жак и грахово пюре, поднесени с Троа Визаж Блан де Ноар 2019, бяха обявени за „най-удачното съчетание“, представено в конкурса тази година.

Виното е предложено от семейната изба „Хараламбиеви“, чиито лозови масиви са в плевенското село Петърница, а ястието е създадено от шеф Тихомир от ресторант „Малкия Париж“. Фамилията на Димитър и Цветелина за първи път участва в дефилето и представи своите нови вина пред посетителите на „Вино и гурме“.

Втората награда бе присъдена за Рагу от телешка опашка върху карамелизирана юфка в маслена екстракция на гъби манатарки на шеф Явор, предложено със Сира 2017 от винарска изба „Белица“ в „Ню Амстердам“.

 

Новини

Според проект, в който УХТ изпълнява водеща роля: Учени от 7 организации създават иновативни здравословни храни
февруари 26, 2021От
Разработки на нови технологии за хранене на войската и служителите от сигурността предвижда споразумение между два университета
февруари 26, 2021От
Университетът по хранителни технологии отново получи Академичен Оскар на On-line церемония
февруари 25, 2021От
Обява за второ класиране по програма “Еразъм+”
февруари 25, 2021От
УХТ запази таксите за кандидатстване и за обучение
февруари 24, 2021От