Шест български вина и гурме продукти с награди от конкурса във „Вино и гурме 2020“

Шест комбинации на вина и гурме продукти са отличени с награди от конкурса на дефиле „Вино и гурме 2020“. Сьомга с коричка от кедрови ядки, миди Сен Жак и грахово пюре, поднесени с Троа Визаж Блан де Ноар 2019, бяха обявени за „най-удачното съчетание“, представено в конкурса тази година.

Виното е предложено от семейната изба „Хараламбиеви“, чиито лозови масиви са в плевенското село Петърница, а ястието е създадено от шеф Тихомир от ресторант „Малкия Париж“. Фамилията на Димитър и Цветелина за първи път участва в дефилето и представи своите нови вина пред посетителите на „Вино и гурме“.

Втората награда бе присъдена за Рагу от телешка опашка върху карамелизирана юфка в маслена екстракция на гъби манатарки на шеф Явор, предложено със Сира 2017 от винарска изба „Белица“ в „Ню Амстердам“.

 

Новини

Поздрав по случай 8-ми декември
декември 4, 2020От
Заповед относно студентския празник 8-ми декември
декември 3, 2020От
Учени от УХТ представиха ядливи опаковки от традиционни растителни видове
ноември 30, 2020От
Конкурс за най-добра дипломна работа или проект на абсолвенти от Университет по хранителни технологии гр.Пловдив випуск 2020 г.
ноември 27, 2020От
Второ издание на интерактивен уъркшоп на тема „От фермата до трапезата и как да направим корпоративна стратегия 2030“ ще се проведе на 2 декември 2020 г. /сряда/ от 12:30 часа в платформата ZOOM
ноември 27, 2020От