bgrector_uft@uft-plovdiv.bg | 032 643 005
bgrector_uft@uft-plovdiv.bg | 032 643 005

Шеф Иван Манчев и проф. Пламен Моллов обединяват усилията си за проекта „НАЦИОНАЛНО МЕНЮ”

Председателят на Асоциацията на професионалните готвачи шеф Иван Манчев, който е уважаван ресторантьор, ТВ водещ и автор на кулинарни книги, днес проведе работна среща в УХТ по покана на ректора проф. Пламен Моллов.

От страна на екипа на УХТ в разговорите взеха участие функционалният декан по студентска и социална дейност доц. Кремена Никовска и гл.ас. д-р Станко Станков от катедра „Хранене и туризъм”.

Шеф Манчев и ръководството на УХТ се обединиха около идеята, че е необходима промяна в обучението, както и за необходимостта бизнесът да участва в този процес.

Централен фокус в разговорите беше проектът „Национално меню”, който се реализира по инициатива на Министерството на туризма. За целта беше подписан и меморандум за сътрудничество между УХТ и АПГ, който ще даде възможност да бъдат адаптирани водещите световни практики както по отношение на образователния процес, така и при професионалната реализация на кадрите.

Проф. Моллов подари на своя гост книгата „Соц гурме” на издателство „Жанет 45”, а шеф Манчев от своя страна надписа с най-добри пожелания към своите домакини авторската си книга „Мечти и кошмари”.

Новини

Условия за предоставяне, ползване и връщане на таблети
септември 25, 2020От
ИНЖЕНЕРНИТЕ КАДРИ ЩЕ СА ОЩЕ ПО-ТЪРСЕНИ В ХРАНИТЕЛНАТА ИНДУСТРИЯ
септември 25, 2020От
Проектът обединява усилията на научните среди и бизнеса, заяви проф. д-р Пламен Моллов, ректор на УХТ
Стикер „Национално меню“ ще привлича туристите към уникалността в българския вкус
септември 25, 2020От
ЗАПОВЕД ОТНОСНО ВЪВЕЖДАНЕ НА ВРЕМЕННИ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИ МЕРКИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА УХТ
септември 3, 2020От
НА ВНИМАНИЕТО НА КАНДИДАТ-СТУДЕНТИТЕ ОБРАЗОВАТЕЛНО КВАЛИФИКАЦИОННА СТЕПЕН „МАГИСТЪР“
септември 3, 2020От