Шеф Иван Манчев и проф. Пламен Моллов обединяват усилията си за проекта „НАЦИОНАЛНО МЕНЮ”

Председателят на Асоциацията на професионалните готвачи шеф Иван Манчев, който е уважаван ресторантьор, ТВ водещ и автор на кулинарни книги, днес проведе работна среща в УХТ по покана на ректора проф. Пламен Моллов.

От страна на екипа на УХТ в разговорите взеха участие функционалният декан по студентска и социална дейност доц. Кремена Никовска и гл.ас. д-р Станко Станков от катедра „Хранене и туризъм”.

Шеф Манчев и ръководството на УХТ се обединиха около идеята, че е необходима промяна в обучението, както и за необходимостта бизнесът да участва в този процес.

Централен фокус в разговорите беше проектът „Национално меню”, който се реализира по инициатива на Министерството на туризма. За целта беше подписан и меморандум за сътрудничество между УХТ и АПГ, който ще даде възможност да бъдат адаптирани водещите световни практики както по отношение на образователния процес, така и при професионалната реализация на кадрите.

Проф. Моллов подари на своя гост книгата „Соц гурме” на издателство „Жанет 45”, а шеф Манчев от своя страна надписа с най-добри пожелания към своите домакини авторската си книга „Мечти и кошмари”.

Новини

Конкурс за изследователски стипендии на OIV
юли 4, 2022От
РЕЗУЛТАТИ ОТ ПЪРВО КЛАСИРАНЕ
юли 3, 2022От
УХТ- ОБЯВЯВА ДОПЪЛНИТЕЛЕН ПРИЕМ ЗА УЧАСТИЕ ВЪВ ВТОРО КЛАСИРАНЕ
юли 3, 2022От
Радослав ще получи двойна диплома – от УХТ и от Университета AERES
юли 3, 2022От
Една пълна шестица и три отлични оценки на приемните изпити в УХТ днес
юли 1, 2022От

Related Posts

Translate »