Шеф Иван Манчев и проф. Пламен Моллов обединяват усилията си за проекта „НАЦИОНАЛНО МЕНЮ”

Председателят на Асоциацията на професионалните готвачи шеф Иван Манчев, който е уважаван ресторантьор, ТВ водещ и автор на кулинарни книги, днес проведе работна среща в УХТ по покана на ректора проф. Пламен Моллов.

От страна на екипа на УХТ в разговорите взеха участие функционалният декан по студентска и социална дейност доц. Кремена Никовска и гл.ас. д-р Станко Станков от катедра „Хранене и туризъм”.

Шеф Манчев и ръководството на УХТ се обединиха около идеята, че е необходима промяна в обучението, както и за необходимостта бизнесът да участва в този процес.

Централен фокус в разговорите беше проектът „Национално меню”, който се реализира по инициатива на Министерството на туризма. За целта беше подписан и меморандум за сътрудничество между УХТ и АПГ, който ще даде възможност да бъдат адаптирани водещите световни практики както по отношение на образователния процес, така и при професионалната реализация на кадрите.

Проф. Моллов подари на своя гост книгата „Соц гурме” на издателство „Жанет 45”, а шеф Манчев от своя страна надписа с най-добри пожелания към своите домакини авторската си книга „Мечти и кошмари”.

[gdlr_widget_box background=“#192f59″ color=“#ffffff“ padding=“30px 45px“]

Department Contact Info

Engineering

1810 Campus Way NE
Bothell, WA 98011-8246

+1-2345-5432-45
bsba@kuuniver.edu

Mon – Fri 9:00A.M. – 5:00P.M.

[gdlr_core_space height=“40px“]

Social Info

[gdlr_core_social_network facebook=“#url“ twitter=“#url“ linkedin=“#“ skype=“#“ instagram=“#“ google-plus=“#“ icon-color=“#3db166″]

[gdlr_core_space height=“40px“]

[gdlr_core_button button-text=“Student Resources“ button-link=“#“ button-link-target=“_self“ margin-right=“20px“ border-radius=“2px“ padding=“16px 27px 18px“ ]

[/gdlr_widget_box]

Translate »