Шеф Иван Манчев и проф. Пламен Моллов обединяват усилията си за проекта „НАЦИОНАЛНО МЕНЮ”

Председателят на Асоциацията на професионалните готвачи шеф Иван Манчев, който е уважаван ресторантьор, ТВ водещ и автор на кулинарни книги, днес проведе работна среща в УХТ по покана на ректора проф. Пламен Моллов.

От страна на екипа на УХТ в разговорите взеха участие функционалният декан по студентска и социална дейност доц. Кремена Никовска и гл.ас. д-р Станко Станков от катедра „Хранене и туризъм”.

Шеф Манчев и ръководството на УХТ се обединиха около идеята, че е необходима промяна в обучението, както и за необходимостта бизнесът да участва в този процес.

Централен фокус в разговорите беше проектът „Национално меню”, който се реализира по инициатива на Министерството на туризма. За целта беше подписан и меморандум за сътрудничество между УХТ и АПГ, който ще даде възможност да бъдат адаптирани водещите световни практики както по отношение на образователния процес, така и при професионалната реализация на кадрите.

Проф. Моллов подари на своя гост книгата „Соц гурме” на издателство „Жанет 45”, а шеф Манчев от своя страна надписа с най-добри пожелания към своите домакини авторската си книга „Мечти и кошмари”.

Новини

УХТ даде старт на национален проект за модернизация в науката
януари 27, 2021От
IX Международна научна конференция „ТЕХНИКА. ТЕХНОЛОГИИ. ОБРАЗОВАНИЕ. СИГУРНОСТ 2021”, 07-10 юни 2021 г. , Боровец
януари 27, 2021От
Предложение от Технически университет – София за почивка в курорт Семково
януари 27, 2021От
ХII Международна научна конференция за студенти и докторанти, 22-23 април 2021 г., „Техника и технология на на хранителните производства“
януари 26, 2021От
Списание „Ютилитис“ и Софийски университет „Св. Климент Охридски“ организират зимна школа на тема „Енергетика и Климат“, 3 – 5 февруари 2021 г.
януари 26, 2021От

Related Posts