НОВ ПОДХОД: ТАБЛЕТ ЗА ВСЕКИ ПЪРВОКУРСНИК В УХТ-ПЛОВДИВ

Очаква се всеки първокурсник в Университета по хранителни технологии да получи от висшето училище таблет в деня на откриването на академичната година.

Това обаче не е трик за привличане на кандидати, а обмислена стъпка за обезпечаване на онлайн обучението, ако се наложи отново преминаване към него.

Направили сме предварителен разчет, че инвестицията за приетите към момента 560 студенти ще е около 200 000 лева, казва зам.-ректорът по учебната дейност доц. Христо Спасов. Висшето училище ще даде старт на занятията на 5 октомври и дотогава ще бъде уточнено какви да са устройствата. Стартът е присъствен, но има нагласа след първоначалните контакти с преподавателите част от лекциите да преминат в електронна среда от разстояние, без обаче това да е в ущърб на практическите занимания.

Висшите училища под тепетата масово се ориентират към нормално начало на академичната година, но с готовност за превключване към онлайн обучение, ако ситуацията го наложи отново.

Дотогава обаче тече допълнителният прием, който дава последна възможност на кандидат-студенти да заемат останали единични бройки. Могат да се възползват и такива, които са взели матурите от втори път на поправките или пък не са се явили въобще първия път, тъй като тогава имаше младежи под карантина.

Към момента УХТ е попълнил 90% от държавната поръчка, а за незаетите единични бройки може да се кандидатства до последно – до 5 октомври.

Първо по традиция свършили местата в по-атрактивни специалности с по-лесно следване – като туризъм. Инженерните се пълнят най-трудно и там в момента има най-много бройки в допълнителния прием. Най-много възможности за нови първокурсници има в специалностите „Топлотехника”, „Машини и апарати за хранително-вкусовата и биотехнологичната промишленост”, „Биотехнологии” и „Автоматизация и управление на техника”. Единични бройки обаче са незаети и в „Технология и качество на храните”, „Технология и дизайн на храни и ароматно-вкусови продукти”, „Технология на виното и пивото”, „Анализ, контрол, екология на храните”, „Храни, хранене, диетика”, „Кетъринг”.

При нужда от висшето училище имат готовност да проведат и допълнителен приемен изпит. Той ще е онлайн, както бяха и досегашните.

Новини

Засади цвете, създай настроение!
ноември 29, 2022От
Заповед относно организиране на работния процес в УХТ
ноември 29, 2022От
Заповед № 837 / 28.11.2022г.
ноември 29, 2022От
ДОЦ. ХРИСТО СПАСОВ ИЗНЕСЕ АТРАКТИВНА ЛЕКЦИЯ НА ТЕМА „ПРОФЕСИЯ ДЕГУСТАТОР“ ПО ВРЕМЕ НА ФЕСТИВАЛА „ДЕФИЛЕ НА МЛАДОТО ВИНО“
ноември 28, 2022От
ТРИ ПОКОЛЕНИЯ НА СРЕЩА С БОНТАДИ В УХТ-ПЛОВДИВ
ноември 25, 2022От

Department Contact Info

Engineering

1810 Campus Way NE
Bothell, WA 98011-8246

+1-2345-5432-45
bsba@kuuniver.edu

Mon – Fri 9:00A.M. – 5:00P.M.

Social Info

Student Resources

Related Posts

Translate »