НОВ ПОДХОД: ТАБЛЕТ ЗА ВСЕКИ ПЪРВОКУРСНИК В УХТ-ПЛОВДИВ

Очаква се всеки първокурсник в Университета по хранителни технологии да получи от висшето училище таблет в деня на откриването на академичната година.

Това обаче не е трик за привличане на кандидати, а обмислена стъпка за обезпечаване на онлайн обучението, ако се наложи отново преминаване към него.

Направили сме предварителен разчет, че инвестицията за приетите към момента 560 студенти ще е около 200 000 лева, казва зам.-ректорът по учебната дейност доц. Христо Спасов. Висшето училище ще даде старт на занятията на 5 октомври и дотогава ще бъде уточнено какви да са устройствата. Стартът е присъствен, но има нагласа след първоначалните контакти с преподавателите част от лекциите да преминат в електронна среда от разстояние, без обаче това да е в ущърб на практическите занимания.

Висшите училища под тепетата масово се ориентират към нормално начало на академичната година, но с готовност за превключване към онлайн обучение, ако ситуацията го наложи отново.

Дотогава обаче тече допълнителният прием, който дава последна възможност на кандидат-студенти да заемат останали единични бройки. Могат да се възползват и такива, които са взели матурите от втори път на поправките или пък не са се явили въобще първия път, тъй като тогава имаше младежи под карантина.

Към момента УХТ е попълнил 90% от държавната поръчка, а за незаетите единични бройки може да се кандидатства до последно – до 5 октомври.

Първо по традиция свършили местата в по-атрактивни специалности с по-лесно следване – като туризъм. Инженерните се пълнят най-трудно и там в момента има най-много бройки в допълнителния прием. Най-много възможности за нови първокурсници има в специалностите „Топлотехника”, „Машини и апарати за хранително-вкусовата и биотехнологичната промишленост”, „Биотехнологии” и „Автоматизация и управление на техника”. Единични бройки обаче са незаети и в „Технология и качество на храните”, „Технология и дизайн на храни и ароматно-вкусови продукти”, „Технология на виното и пивото”, „Анализ, контрол, екология на храните”, „Храни, хранене, диетика”, „Кетъринг”.

При нужда от висшето училище имат готовност да проведат и допълнителен приемен изпит. Той ще е онлайн, както бяха и досегашните.

[gdlr_widget_box background=“#192f59″ color=“#ffffff“ padding=“30px 45px“]

Department Contact Info

Engineering

1810 Campus Way NE
Bothell, WA 98011-8246

+1-2345-5432-45
bsba@kuuniver.edu

Mon – Fri 9:00A.M. – 5:00P.M.

[gdlr_core_space height=“40px“]

Social Info

[gdlr_core_social_network facebook=“#url“ twitter=“#url“ linkedin=“#“ skype=“#“ instagram=“#“ google-plus=“#“ icon-color=“#3db166″]

[gdlr_core_space height=“40px“]

[gdlr_core_button button-text=“Student Resources“ button-link=“#“ button-link-target=“_self“ margin-right=“20px“ border-radius=“2px“ padding=“16px 27px 18px“ ]

[/gdlr_widget_box]

Translate »