bgrector_uft@uft-plovdiv.bg
bgrector_uft@uft-plovdiv.bg

Председателят на 39-то Народно събрание в Съвета на настоятелите на УХТ

Председателят на 39-то народно събрание доц. д-р Борислав Великов и  министърът на земеделието и горите 2001-2003 г. Мехмед Дикме станаха членове на Съвета на настоятелите на Университета по хранителни технологии /УХТ/. Органът да бъде от 8 члена, реши Академичният съвет на свое заседание.

Представител на Министерството на образованието е акад. проф. дтн инж. Мария Балтаджиева, която носи почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на УХТ. Инж. Елза Маркова, изпълнителен директор на „Белла България“ и досегашен член на Съвета на настоятелите, бе предложена от община „Пловдив“. Студентски съвет във висшето училище излъчи Яна Вангелова.

Останалите членове са инж. Стойко Кировски, председател на УС на „Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци в България“ и управител на „Джем и джем“ ООД. Той е възпитаник на УХТ като Мехмед Дикме. В състава на настоятелството е Иван Папазов, изпълнителен директор на „VP Brands International”-България и Красимир Станев, изпълнителен директор на „Албена“ АД.

Доц. Борислав Великов също така е член на Съвета на настоятелите на БАН и на Софийския университет „Климент Охридски“. Той участва в Асоциацията по водите, в Националния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България.  Зам.-председател е на работната група по водите съм СЕЕР-Брюксел. Освен това е основател и собственик на „Аквахим“ АД.

Ректорът проф. д-р инж. Пламен Моллов посочи, че членовете на настоятелството са дарители на висшето училище, личности с активно обществена позиция, представители на работодатели, на съсловни, браншови и професионални организации.

Новини

Заповед относно противоепидемичните мерки в СО „Марица“
октомври 28, 2020От
Заповед за преминаване на обучение в електронна среда, считано от 29.10.2020г.
октомври 28, 2020От
Заповед на ректора относно 2-ри ноември 2020г.
октомври 28, 2020От
Стипендия по програмата „Исландия, като втори език“
октомври 26, 2020От
Научната конференция и фермерският фестивал в УХТ Пловдив събраха учени, студенти и производители
октомври 23, 2020От

Related Posts