Председателят на 39-то Народно събрание в Съвета на настоятелите на УХТ

Председателят на 39-то народно събрание доц. д-р Борислав Великов и  министърът на земеделието и горите 2001-2003 г. Мехмед Дикме станаха членове на Съвета на настоятелите на Университета по хранителни технологии /УХТ/. Органът да бъде от 8 члена, реши Академичният съвет на свое заседание.

Представител на Министерството на образованието е акад. проф. дтн инж. Мария Балтаджиева, която носи почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на УХТ. Инж. Елза Маркова, изпълнителен директор на „Белла България“ и досегашен член на Съвета на настоятелите, бе предложена от община „Пловдив“. Студентски съвет във висшето училище излъчи Яна Вангелова.

Останалите членове са инж. Стойко Кировски, председател на УС на „Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци в България“ и управител на „Джем и джем“ ООД. Той е възпитаник на УХТ като Мехмед Дикме. В състава на настоятелството е Иван Папазов, изпълнителен директор на „VP Brands International”-България и Красимир Станев, изпълнителен директор на „Албена“ АД.

Доц. Борислав Великов също така е член на Съвета на настоятелите на БАН и на Софийския университет „Климент Охридски“. Той участва в Асоциацията по водите, в Националния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България.  Зам.-председател е на работната група по водите съм СЕЕР-Брюксел. Освен това е основател и собственик на „Аквахим“ АД.

Ректорът проф. д-р инж. Пламен Моллов посочи, че членовете на настоятелството са дарители на висшето училище, личности с активно обществена позиция, представители на работодатели, на съсловни, браншови и професионални организации.

Новини

ФОНДАЦИЯ „АКАД. ПРОФ. Д-Р СТЕФАН АНГЕЛОВ“ ОБЯВЯВА КОНКУРС ЗА МЛАД МИКРОБИОЛОГ
януари 24, 2022От
Покана за Академичен съвет
януари 21, 2022От
УХТ оглави международен проект „Безопасни храни за Европейския съюз“
януари 19, 2022От
Държавата поема висшето образование за 27 земеделски специалности
януари 14, 2022От
Задочници в УХТ: Несериозно е 3-ма да пречат на повече от 300 студенти
януари 12, 2022От

Related Posts

Translate »