Председателят на 39-то Народно събрание в Съвета на настоятелите на УХТ

Председателят на 39-то народно събрание доц. д-р Борислав Великов и  министърът на земеделието и горите 2001-2003 г. Мехмед Дикме станаха членове на Съвета на настоятелите на Университета по хранителни технологии /УХТ/. Органът да бъде от 8 члена, реши Академичният съвет на свое заседание.

Представител на Министерството на образованието е акад. проф. дтн инж. Мария Балтаджиева, която носи почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на УХТ. Инж. Елза Маркова, изпълнителен директор на „Белла България“ и досегашен член на Съвета на настоятелите, бе предложена от община “Пловдив”. Студентски съвет във висшето училище излъчи Яна Вангелова.

Останалите членове са инж. Стойко Кировски, председател на УС на “Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци в България” и управител на „Джем и джем“ ООД. Той е възпитаник на УХТ като Мехмед Дикме. В състава на настоятелството е Иван Папазов, изпълнителен директор на „VP Brands International”-България и Красимир Станев, изпълнителен директор на „Албена“ АД.

Доц. Борислав Великов също така е член на Съвета на настоятелите на БАН и на Софийския университет „Климент Охридски“. Той участва в Асоциацията по водите, в Националния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България.  Зам.-председател е на работната група по водите съм СЕЕР-Брюксел. Освен това е основател и собственик на „Аквахим“ АД.

Ректорът проф. д-р инж. Пламен Моллов посочи, че членовете на настоятелството са дарители на висшето училище, личности с активно обществена позиция, представители на работодатели, на съсловни, браншови и професионални организации.

Новини

УХТ даде старт на национален проект за модернизация в науката
януари 27, 2021От
IX Международна научна конференция „ТЕХНИКА. ТЕХНОЛОГИИ. ОБРАЗОВАНИЕ. СИГУРНОСТ 2021”, 07-10 юни 2021 г. , Боровец
януари 27, 2021От
Предложение от Технически университет – София за почивка в курорт Семково
януари 27, 2021От
ХII Международна научна конференция за студенти и докторанти, 22-23 април 2021 г., „Техника и технология на на хранителните производства“
януари 26, 2021От
Списание „Ютилитис“ и Софийски университет „Св. Климент Охридски“ организират зимна школа на тема „Енергетика и Климат“, 3 – 5 февруари 2021 г.
януари 26, 2021От

Related Posts