Университетът по хранителни технологии – партньор на Варшавския университет в проект за проучване на потребителското мнение на възрастни хора ЕIT Food RIS Consumer Engagement Labs.

България се включва в европейски проект чрез серия от срещи между производители на храни и потребители над 65 години

В България предстои да се реализира проект за проучване на потребителското мнение на възрастни хора ЕIT Food RIS Consumer Engagement Labs. Координатор е Варшавският университет, а партньори в нашата страна са Университетът по хранителни технологии в Пловдив и компания Венец. 

Агроиновации: Цифрова “аларма” за ефективна растителна защита

В поредица от семинари възрастните потребители ще предлагат нови хранителни продукти, които впоследствие да могат да се разработят и представят на пазара от местните хранителни компании. Това е темата на брой 173 на рубриката „Агроиновации“, която Агри.БГ реализира със съдействието на Институт за агростратегии и иновации.

Проектът е новаторска форма на сътрудничество между производителите на храни и потребителите. Участниците в серията от срещи са потребители над 65 години и местни компании, които представляват различни сегменти на хранителната индустрия, научни институции и неправителствени организации.

Целта е със съвместни усилия да се създаде нов, вълнуващ хранителен продукт, които би отговорил на изискванията на целевите потребители.

Началото е дадено през 2019 г. в 4 държави – Литва, Полша, Португалия и Испания, а през първата половина на 2020 г. е въведен в още 6 държави – Естония, Гърция, Унгария, Италия, Латвия и Словакия.

Над 150 потребители активно участват в съвместното създаване на нови продукти, като през 2020 г. вече има реализирани 4 нови продукта и продължава работата по още 7.

Новини

Учени от УХТ представиха ядливи опаковки от традиционни растителни видове
ноември 30, 2020От
Конкурс за най-добра дипломна работа или проект на абсолвенти от Университет по хранителни технологии гр.Пловдив випуск 2020 г.
ноември 27, 2020От
Второ издание на интерактивен уъркшоп на тема „От фермата до трапезата и как да направим корпоративна стратегия 2030“ ще се проведе на 2 декември 2020 г. /сряда/ от 12:30 часа в платформата ZOOM
ноември 27, 2020От
Заповед на ректора относно организирането на изследване с антигенни тестове в УХТ гр. Пловдив
ноември 27, 2020От
УХТ ПОДПИСА СПОРАЗУМЕНИЕ С УНИВЕРСИТЕТ JIANGSU В КИТАЙ
ноември 26, 2020От

Related Posts