СТУДЕНТИ ОТ УНИВЕРСИТЕТА ПО ХРАНИТЕЛНИ ТЕХНОЛОГИИ ПОЛУЧАВАТ СТИПЕНДИИ СЛЕД КОНКУРС

За втора поредна година екипът на фирма „Сами-М“ осигурява стипендии за студенти от 3 и 4 курс в специалност „Технология и качество на храните“ на Университета по хранителни технологии. Това съобщи гл. ас. Десислава Вангелова от катедра „Технология на месото и рибата“. 

Тя уточни, че средствата, отпуснати през 2019/2020 г. от месопреработвателното предприятие са били в размер на 4000 лв. От тях, 1000 лв. са били предоставени целево като социална стипендия, изиграла ключова роля за дипломирането на студент в труден за него момент, заяви гл. ас. Вангелова.

Останалите средства са били разпределени с конкурс по актуални за месната промишленост теми, в който студентите представят свои разработки. Темите на рефератите са избрани съвместно с екипа на „САМИ-М“, като разглеждат актуални въпроси и решения при производството на месни продукти.

Доц. Десислав Балев заяви, че и през тази година „Сами-М“ ще продължи традицията и отново ще осигури стипендии на студенти от УХТ след конкурс, в който кандидатите отново разработят върху казуси от месния бранш.

„Благодарността на всички в катедра „Технология на месото и рибата“ към фирмата е огромна, подчерта доц. Балев. – Освен стипендиите, от „Сами-М“ ни предоставят възможност да провеждаме опознавателни практики със студентите в предприятието. Независимо от усложнената епидемична обстановка, студентите се запознаха с производствения процес и продуктите в едно изключително модерно предприятие от месната промишленост у нас.“

Според преподавателите в катедрата от „Сами-М“ са създали отлични условия за работа на бъдещите технолози, а студентите били впечатлени от изключително топлото посрещане. От предприятието вече са заявили готовност да организират и преддипломни стажове, ако възпитаниците на УХТ проявят интерес.

Огромна е признателността на всички в катедрата към г-н Антон Костадинов, собственик на фирмата, и към г-жа Мина Николова – корпоративен консултант, за подкрепата, която оказват за нашите студенти, заяви гл. ас. Вангелова.

[gdlr_widget_box background=“#192f59″ color=“#ffffff“ padding=“30px 45px“]

Department Contact Info

Engineering

1810 Campus Way NE
Bothell, WA 98011-8246

+1-2345-5432-45
bsba@kuuniver.edu

Mon – Fri 9:00A.M. – 5:00P.M.

[gdlr_core_space height=“40px“]

Social Info

[gdlr_core_social_network facebook=“#url“ twitter=“#url“ linkedin=“#“ skype=“#“ instagram=“#“ google-plus=“#“ icon-color=“#3db166″]

[gdlr_core_space height=“40px“]

[gdlr_core_button button-text=“Student Resources“ button-link=“#“ button-link-target=“_self“ margin-right=“20px“ border-radius=“2px“ padding=“16px 27px 18px“ ]

[/gdlr_widget_box]

Translate »