СТУДЕНТИ ОТ УНИВЕРСИТЕТА ПО ХРАНИТЕЛНИ ТЕХНОЛОГИИ ПОЛУЧАВАТ СТИПЕНДИИ СЛЕД КОНКУРС

За втора поредна година екипът на фирма „Сами-М“ осигурява стипендии за студенти от 3 и 4 курс в специалност „Технология и качество на храните“ на Университета по хранителни технологии. Това съобщи гл. ас. Десислава Вангелова от катедра „Технология на месото и рибата“. 

Тя уточни, че средствата, отпуснати през 2019/2020 г. от месопреработвателното предприятие са били в размер на 4000 лв. От тях, 1000 лв. са били предоставени целево като социална стипендия, изиграла ключова роля за дипломирането на студент в труден за него момент, заяви гл. ас. Вангелова.

Останалите средства са били разпределени с конкурс по актуални за месната промишленост теми, в който студентите представят свои разработки. Темите на рефератите са избрани съвместно с екипа на „САМИ-М“, като разглеждат актуални въпроси и решения при производството на месни продукти.

Доц. Десислав Балев заяви, че и през тази година „Сами-М“ ще продължи традицията и отново ще осигури стипендии на студенти от УХТ след конкурс, в който кандидатите отново разработят върху казуси от месния бранш.

„Благодарността на всички в катедра „Технология на месото и рибата“ към фирмата е огромна, подчерта доц. Балев. – Освен стипендиите, от „Сами-М“ ни предоставят възможност да провеждаме опознавателни практики със студентите в предприятието. Независимо от усложнената епидемична обстановка, студентите се запознаха с производствения процес и продуктите в едно изключително модерно предприятие от месната промишленост у нас.“

Според преподавателите в катедрата от „Сами-М“ са създали отлични условия за работа на бъдещите технолози, а студентите били впечатлени от изключително топлото посрещане. От предприятието вече са заявили готовност да организират и преддипломни стажове, ако възпитаниците на УХТ проявят интерес.

Огромна е признателността на всички в катедрата към г-н Антон Костадинов, собственик на фирмата, и към г-жа Мина Николова – корпоративен консултант, за подкрепата, която оказват за нашите студенти, заяви гл. ас. Вангелова.

Новини

ФОНДАЦИЯ „АКАД. ПРОФ. Д-Р СТЕФАН АНГЕЛОВ“ ОБЯВЯВА КОНКУРС ЗА МЛАД МИКРОБИОЛОГ
януари 24, 2022От
Покана за Академичен съвет
януари 21, 2022От
УХТ оглави международен проект „Безопасни храни за Европейския съюз“
януари 19, 2022От
Държавата поема висшето образование за 27 земеделски специалности
януари 14, 2022От
Задочници в УХТ: Несериозно е 3-ма да пречат на повече от 300 студенти
януари 12, 2022От

Related Posts

Translate »