Кампанията „Празнувай отговорно“ в Пловдив за седма година призовава студентите към разумно поведение на празниците

 

Пловдив. Кампанията „Празнувай отговорно“ за седма година призовава студентите към разумно поведение на празниците, съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив от Студентския съвет при Университета по хранителни технологии (УХТ) в Пловдив, който и тази година организират кампанията.

Това е седмото издание на инициативата, която приканва студентите в никакъв случай да не сядат зад волана след употреба на алкохол или други упойващи вещества.

Кампанията се подкрепя от всички студентски съвети в страната. Тази година заради пандемията от COVID-19 за първи път кампанията се организира online. В интернет ще бъдат разпространени материали, които ще призовават за разумно поведение на пътя. Съвместно с „Пътна полиция“ ще бъде предоставена информация как влияе алкохолът и колко са катастрофите, жертвите и ранените през декември, когато има струпване на много празници.

Нашата цел е да съхраним човешкия живот, защото той е най-голямата ценност, а и в условията на пандемия да напомним, че големите събирания крият рискове и от заразяване с коронавирус, заяви председателят на Студентския съвет в УХТ – Пловдив инж. Иво Финков.

Партньорите на кампанията тази година са: ректора проф. д-р Пламен Моллов, както и цялото ръководство на Университета по хранителни технологии в Пловдив, Министерството на младежта и спорта, „Пътна полиция“ – Пловдив, Българският младежки червен кръст и Националното представителство на студентските съвети в България.

Новини

УХТ- ОБЯВЯВА ДОПЪЛНИТЕЛЕН ПРИЕМ ЗА НЕЗАЕТИТЕ МЕСТА
август 5, 2022От
УХТ В СТРАТЕГИЧЕСКО ПАРТНЬОРСТВО СЪС СВЕТОВНОИЗВЕСТЕН ВИНАРСКИ УНИВЕРСИТЕТ
август 5, 2022От
Стартира изпълнението на Национална програма „Млади учени и постдокторанти – 2“
август 5, 2022От
График на инспектори в отдел Учебен месец Август
август 4, 2022От
Новата магистърска програма на УХТ получи официално одобрение от Международната организация по лозата и виното (OIV)
юли 29, 2022От

Department Contact Info

Engineering

1810 Campus Way NE
Bothell, WA 98011-8246

+1-2345-5432-45
bsba@kuuniver.edu

Mon – Fri 9:00A.M. – 5:00P.M.

Social Info

Student Resources

Related Posts

Translate »