Кампанията „Празнувай отговорно“ в Пловдив за седма година призовава студентите към разумно поведение на празниците

 

Пловдив. Кампанията „Празнувай отговорно“ за седма година призовава студентите към разумно поведение на празниците, съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив от Студентския съвет при Университета по хранителни технологии (УХТ) в Пловдив, който и тази година организират кампанията.

Това е седмото издание на инициативата, която приканва студентите в никакъв случай да не сядат зад волана след употреба на алкохол или други упойващи вещества.

Кампанията се подкрепя от всички студентски съвети в страната. Тази година заради пандемията от COVID-19 за първи път кампанията се организира online. В интернет ще бъдат разпространени материали, които ще призовават за разумно поведение на пътя. Съвместно с „Пътна полиция“ ще бъде предоставена информация как влияе алкохолът и колко са катастрофите, жертвите и ранените през декември, когато има струпване на много празници.

Нашата цел е да съхраним човешкия живот, защото той е най-голямата ценност, а и в условията на пандемия да напомним, че големите събирания крият рискове и от заразяване с коронавирус, заяви председателят на Студентския съвет в УХТ – Пловдив инж. Иво Финков.

Партньорите на кампанията тази година са: ректора проф. д-р Пламен Моллов, както и цялото ръководство на Университета по хранителни технологии в Пловдив, Министерството на младежта и спорта, „Пътна полиция“ – Пловдив, Българският младежки червен кръст и Националното представителство на студентските съвети в България.

Новини

ПОЗДРАВ НА РЕКТОРА ПО СЛУЧАЙ СТУДЕНТСКИЯ ПРАЗНИК
декември 7, 2022От
ПОКАНА ЗА ТЪРЖЕСТВЕНО ЗАСЕДАНИЕ НА АКАДЕМИЧЕН СЪВЕТ НА 12.12.2022г. ОТ 11,00ч. В ЗАЛА ХОРИЗОНТ
декември 7, 2022От
ПОКАНА ЗА АКАДЕМИЧЕН СЪВЕТ НА 12.12.2022г. от 10,00ч. В ЗАЛА ХОРИЗОНТ
декември 7, 2022От
Ученически конкурс МЛАДИ ИЗСЛЕДОВАТЕЛИ 2023
декември 7, 2022От
Център срещу продоволствената криза. Идеята на проф. Пламен Моллов
декември 7, 2022От

Department Contact Info

Engineering

1810 Campus Way NE
Bothell, WA 98011-8246

+1-2345-5432-45
bsba@kuuniver.edu

Mon – Fri 9:00A.M. – 5:00P.M.

Social Info

Student Resources

Related Posts

Translate »