УХТ възстановява присъствено практическите упражнения и стажовете

Университетът по хранителни технологии възстановява присъствените практически упражнения през летния семестър на учебната 2020/2021 г. при спазване на противоепидемичните мерки и по график, одобрен от академичното ръководство.

Студентите от 4-ти курс във всички факултети и специалности ще провеждат практическите  си упражнения в периода от 8 март до 17 април 2021 г. (6 седмици), а първи, втори и трети курс – от 22 март до 29 май 2021 г. (9 седмици). Това съобщи зам.-ректорът по учебна дейност и академичен състав доц. Христо Спасов. Той отбеляза, че при наличие на административни актове, забраняващи присъствени занятия, упражненията ще се водят онлайн по направения график до отпадане на ограниченията.

За да се гарантира безопасността на студентите всяка катедра разполага с въздухопречиствателни устройства, които обработват въздуха в лабораториите. Осигурени са маски, дезинфектанти, индивидуални лабораторни пособия и др.

Преддипломният стаж, който продължава 4 седмици – от 10 май до 5 юни 2021 г.,  ще се проведе присъствено, според възможностите на фирмите. При абсолютна невъзможност за реално провеждане стажовете ще бъдат заменени със самостоятелни учебно-приложни задачи, които ще бъдат защитени онлайн не по-късно от 13 юни 2021 г.

Държавните изпити и защити на дипломни работи и проекти също ще са присъствени, при спазване на противоепидемични мерки.

Лекциите и семинарните упражнения ще продължат да се провеждат онлайн в съответните платформи. Четвъртокурсниците ще се обучават от 8 февруари до 5 март 2021 г., а останалите три курса – от 8 февруари до 19 март.

От ръководството на УХТ се надяват епидемичната обстановка в страната да позволи плавно връщане към присъствена форма на обучение, която е доказала своето значение за професионалната подготовка и се предпочита от всички преподаватели и студенти.

Новини

УХТ изпрати 468 абсолвенти, сред тях 92-ма отличници
декември 3, 2022От
Бизнес и университет търсят нови възможности за научно сътрудничество
декември 2, 2022От
СТАРТИРА ИЗПЪЛНЕНИТО НА ПРОЕКТ E-FOOD
декември 2, 2022От
УХТ – единствен български партньор на Европейския институт за иновации и технологии в храните
декември 2, 2022От
ПРОМОЦИЯ НА ВИПУСК ‘2022 ГОДИНА НА 03.12.2022г. ОТ 10,00ч. В АУЛА “ ПРОФ. М. БЕШКОВ“
ноември 30, 2022От

Department Contact Info

Engineering

1810 Campus Way NE
Bothell, WA 98011-8246

+1-2345-5432-45
bsba@kuuniver.edu

Mon – Fri 9:00A.M. – 5:00P.M.

Social Info

Student Resources

Related Posts

Translate »