Близо 900 места за студенти заяви УХТ за учебната 2021/2022 г. пред МОН

 

Университетът по хранителни технологии е в готовност да обучава през учебната 2021/2022 г. 892-ма бакалаври и магистри в редовна и задочна форма.

В заявката до МОН в 11-те професионални направления и специалности по държавна поръчка се предлага да бъдат приети 540 бакалаври редовно обучение и 210 – задочно обучение. Редовните магистри са 77, а задочните 65, посочи зам.-ректорът по учебна дейност и академичен състав доц. Христо Спасов. Най-много места са планирани за бакалаври в направление Хранителни технологии редовно – 320, за задочници са 110. В момента в УХТ се обучават над 3100 студенти

В три нови специалности ще могат да се обучават от тази есен студентите – „Технология на храни и ароматични продукти“, „Технология на зърнените, фуражните, хлебните и сладкарските продукти“ и „Икономика на туристическата индустрия“.

Предложението беше одобрено на заседание на Академичния съвет, в което участие взе и председателят на Cъвета на настоятелите инж. Стойко Кировски.

„Ще съдействаме активно за провеждане на кандидатстудентската кампания, увери той. – Бихме искали да мотивираме младите хора да продължат образованието си в УХТ, защото част от членовете на настоятелството са негови възпитаници, а сега развиват успешен бизнес в различни сфери на хранително-вкусовата промишленост. Отлична възможност да представим условията за работа в нашите фирми, които са модерното оборудвани по всички европейски стандарти, е като се включим в Дните на отворените врати.“

Инж. Кировски припомни, че предприятията от тази сфера са в основата на икономиката у нас, а благодарение на УХТ постиженията в бранша са значителни.

 

Новини

Покана за Академичен съвет
януари 21, 2022От
УХТ оглави международен проект „Безопасни храни за Европейския съюз“
януари 19, 2022От
Държавата поема висшето образование за 27 земеделски специалности
януари 14, 2022От
Задочници в УХТ: Несериозно е 3-ма да пречат на повече от 300 студенти
януари 12, 2022От
ОФИЦИАЛНА ПОЗИЦИЯ НА РЪКОВОДСТВОТО НА УНИВЕРСИТЕТА ПО ХРАНИТЕЛНИ ТЕХНОЛОГИИ- ПЛОВДИВ ВЪВ ВРЪЗКА С ВЪВЕДЕНИТЕ СЪС ЗАПОВЕД № 963/08.12.2021 г. НА РЕКТОРА ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИ МЕРКИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ
януари 11, 2022От

Related Posts

Translate »