Проф. Пламен Моллов връчи наградата „Фермер на Тракия 2020“ на победителя в категория „Животновъдство“

Ректорът на Университета по хранителни технологии проф. д-р Пламен Моллов връчи голямата награда в категория „Животновъдство“ на тазгодишното издание на конкурса „Фермер на Тракия 2020“. С грамота и плакет бе удостоена Виолета Крушкова от с. Брестник, производител на бутикови продукти от овче мляко, също от собствена суровина, възпитаник на УХТ.

Проф. Моллов благодари на организаторите на традиционния конкурс от вестник „Марица“, на които усложнената заради пандемията от коронавирус обстановка не попречи да проведат за 18-и пореден път. Поздравявам фермерите за дръзновението, устрема и иновативните решения, с които се включиха в конкурса „Фермер на Тракия 2020“, за да спечелят, каза ректорът.

Преди да връчи отличието на Крушкова, той я покани да запише магистратура в университета в областта на млекопреработването. Обучението ще ви бъде полезно, особено в усвояване на европейските политики, обърна се към нея проф. Моллов.

Победителката благодари за признанието и призова колегите си да продължат да произвеждат все повече качествени продукти и така да гарантират хубава храна на все повече българи. Тя получи подарък и от „Неохим“ АД – ваучер за торове на стойност 500 лв.

Тази година за първи път конкурсът „Фермер на Тракия“ е част от фотоизложба, посветена на земеделието в Пловдив и региона в миналото и настоящето, науката и образованието в областта на агросектора и хранителната индустрия. А церемонията по награждаването бе на открито, в началото на Цар-Симеоновата градина до ДНА, където на 25 март бяха наредени фотопаната.

Номинираните за Агро Оскар бяха над 50 стопани, до финала стигнаха 11 земеделски производители, всеки от тях уникален със своята дейност.

 

Новини

Покана за ФС на Технически факултет
октомври 3, 2022От
Консорциум PlovdivWineUni обедини 3 университета в Пловдив
септември 29, 2022От
УХТ и Университет Гайзенхайм задълбочават стратегическото си сътрудничество
септември 28, 2022От
Покана от Министерството на младежта и спорта за номиниране на младежки доброволчески инициативи
септември 28, 2022От
Министерството на външните работи обявява конкурс за длъжността стажант-аташе
септември 28, 2022От

Department Contact Info

Engineering

1810 Campus Way NE
Bothell, WA 98011-8246

+1-2345-5432-45
bsba@kuuniver.edu

Mon – Fri 9:00A.M. – 5:00P.M.

Social Info

Student Resources

Related Posts

Translate »