Проф. Пламен Моллов връчи наградата „Фермер на Тракия 2020“ на победителя в категория „Животновъдство“

Ректорът на Университета по хранителни технологии проф. д-р Пламен Моллов връчи голямата награда в категория „Животновъдство“ на тазгодишното издание на конкурса „Фермер на Тракия 2020“. С грамота и плакет бе удостоена Виолета Крушкова от с. Брестник, производител на бутикови продукти от овче мляко, също от собствена суровина, възпитаник на УХТ.

Проф. Моллов благодари на организаторите на традиционния конкурс от вестник „Марица“, на които усложнената заради пандемията от коронавирус обстановка не попречи да проведат за 18-и пореден път. Поздравявам фермерите за дръзновението, устрема и иновативните решения, с които се включиха в конкурса „Фермер на Тракия 2020“, за да спечелят, каза ректорът.

Преди да връчи отличието на Крушкова, той я покани да запише магистратура в университета в областта на млекопреработването. Обучението ще ви бъде полезно, особено в усвояване на европейските политики, обърна се към нея проф. Моллов.

Победителката благодари за признанието и призова колегите си да продължат да произвеждат все повече качествени продукти и така да гарантират хубава храна на все повече българи. Тя получи подарък и от „Неохим“ АД – ваучер за торове на стойност 500 лв.

Тази година за първи път конкурсът „Фермер на Тракия“ е част от фотоизложба, посветена на земеделието в Пловдив и региона в миналото и настоящето, науката и образованието в областта на агросектора и хранителната индустрия. А церемонията по награждаването бе на открито, в началото на Цар-Симеоновата градина до ДНА, където на 25 март бяха наредени фотопаната.

Номинираните за Агро Оскар бяха над 50 стопани, до финала стигнаха 11 земеделски производители, всеки от тях уникален със своята дейност.

 

Новини

ПОКАНА ЗА ОБЩО СЪБРАНИЕ НА УХТ НА 09.02.2023Г. ОТ 13,30Ч В АУЛА „ПРОФ. М. БЕШКОВ“
февруари 2, 2023От
Ректорът на УХТ проф. Моллов и зам. – ректорът по УДАС доц. Христо Спасов бяха гости на „VP Brands International“ за празника Трифон Зарезан
февруари 1, 2023От
Покана за участие в 69-я световен конгрес за наука и технология на месото
февруари 1, 2023От
УХТ И ИНСТИТУТЪТ ПО АГРОЕКОЛОГИЯ В МОНГОЛИЯ ОБСЪДИХА ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО
януари 31, 2023От
ИНТЕРВЮ НА ДОЦ. ДЕСИСЛАВА ВАНГЕЛОВА ПРЕД NOVA TV
януари 31, 2023От

Department Contact Info

Engineering

1810 Campus Way NE
Bothell, WA 98011-8246

+1-2345-5432-45
bsba@kuuniver.edu

Mon – Fri 9:00A.M. – 5:00P.M.

Social Info

Student Resources

Related Posts

Translate »