Над 80% от местата в университета са заети

След първо класиране в УХТ:

Над 80% от местата в университета са заети

 

Приблизително 80% от приетите на първо класиране студенти в Университета по хранителни технологии заеха своите места, като се записаха, съобщи зам.-ректорът по учебна дейност и академичен състав доц. Христо Спасов.

 

Утре на сайта ще бъде обявено второто класиране, а записването след него ще е от 13 до 15 юли.

 

Най-малко са свободните места в направление „Хранителни технологии“ , където редовна форма по държавна поръчка са се записали 84,5% от приетите, а в задочна – 83,6%. На 100% са запълнени бройките в „Туризъм“ за задочници, все още 20% от редовните места са свободни.

 

В направление „Общо инженерство“ със специалности „Индустриален мениджмънт“ и „Индустриален бизнес и предприемачество“ местата за задочно обучение са изцяло заети, а за редовно са 63%.

 

Сериозен е интересът и към „Компютърни системи и технологии“, където са записани 90 на сто от класираните, посочи доц. Спасов.

 

Продължава приемът на документи за незаетите места – те могат да се подават на място или online – https://uft-plovdiv.bg/кандидат-студенти

Тази есен университетът стартира обучение по нова магистърска програма –  „Управление на човешкия капитал“. На последното заседание на Академичния съвет бе утвърден учебният план, по който ще се провежда обучението. Кандидатстването по нея и по останалите магистърски програми започва на 1 септември, отбеляза доц. Спасов.

Новини

V-та научно-техническа конференция „Опаковки – тенденции в развитието и приложението“
август 10, 2022От
УХТ В ТОП 3 НА ВИНАРСКИТЕ УНИВЕРСИТЕТИ В СВЕТА
август 8, 2022От
УХТ В СТРАТЕГИЧЕСКО ПАРТНЬОРСТВО СЪС СВЕТОВНОИЗВЕСТЕН ВИНАРСКИ УНИВЕРСИТЕТ
август 5, 2022От
Стартира изпълнението на Национална програма „Млади учени и постдокторанти – 2“
август 5, 2022От
УХТ- ОБЯВЯВА ДОПЪЛНИТЕЛЕН ПРИЕМ ЗА НЕЗАЕТИТЕ МЕСТА
август 4, 2022От

Department Contact Info

Engineering

1810 Campus Way NE
Bothell, WA 98011-8246

+1-2345-5432-45
bsba@kuuniver.edu

Mon – Fri 9:00A.M. – 5:00P.M.

Social Info

Student Resources

Related Posts

Translate »