УХТ и Университетът на Бон засилват научното и образователно сътрудничество

Ректорът на Университета по хранителни технологии проф. д-р Пламен Моллов и деканът на Аграрния факултет към Университета на Бон, Prof. Dr. Thomas Heckelei обсъдиха възможностите за научно и образователно сътрудничество между двете висши училища.

Срещата се проведе в Германия, където проф. Моллов беше на работно посещение в периода 18-20 юли 2021 г. В нея участва и доц. Кирил Михалев, функционален декан по проектна дейност. Двамата проведоха изключително ползотворни разговори и в Института по науките за храненето и храните към Аграрния факултет, където разговаря с Prof. Dr. Andreas Schieber, ръководител на направлението Молекулярна технология на храните, Prof. Dr. Ute Weisz, ръководител на направлението Хранителни науки, и PD Dr. Fabian Weber, ръководител на направлението Безопасност на храните.

От миналата година УХТ има подписан меморандум за сътрудничество с Аграрния факултет към Университета на Бон, а тази визита дава старт на реалното партньорство.

С над 3800 студенти Аграрният факултет към Университета на Бон е сред водещите центрове в Германия в областта на хранителните и аграрните науки. През 2019 г. Университетът на Бон бе избран сред единадесетте германски университети за върхови постижения. Един от шестте изследователските клъстери на Университета е с активното участие на Аграрния факултет.

 

 

Новини

V-та научно-техническа конференция „Опаковки – тенденции в развитието и приложението“
август 10, 2022От
УХТ В ТОП 3 НА ВИНАРСКИТЕ УНИВЕРСИТЕТИ В СВЕТА
август 8, 2022От
УХТ В СТРАТЕГИЧЕСКО ПАРТНЬОРСТВО СЪС СВЕТОВНОИЗВЕСТЕН ВИНАРСКИ УНИВЕРСИТЕТ
август 5, 2022От
Стартира изпълнението на Национална програма „Млади учени и постдокторанти – 2“
август 5, 2022От
УХТ- ОБЯВЯВА ДОПЪЛНИТЕЛЕН ПРИЕМ ЗА НЕЗАЕТИТЕ МЕСТА
август 4, 2022От

Department Contact Info

Engineering

1810 Campus Way NE
Bothell, WA 98011-8246

+1-2345-5432-45
bsba@kuuniver.edu

Mon – Fri 9:00A.M. – 5:00P.M.

Social Info

Student Resources

Related Posts

Translate »