Велико Търново посреща УХТ

 

Великотърновският общински съвет даде своето одобрение за създаване на изнесен образователен център на Университета по хранителни технологии.  Структурата ще бъде обособена в базата на Средно училище „Владимир Комаров“ в квартал „Чолаковци“. Ще се използват три класни стаи, в които не се провежда учебна дейност. Управлението на помещенията ще бъде безвъзмездно. Предстои сключването на договор между Община Велико Търново и УХТ – Пловдив.

Създаването на изнесения образователен център е резултат от поредица разговори на кмета на община Велико Търново инж. Даниел Панов с ректора на УХТ проф. д-р инж. Пламен Моллов.

Ползите са няколко:

– повишаване на квалификацията на работещите в сферата на леката и хранително-вкусовата промишленост;

– насърчаване цялостното развитие на тези сектори, които са с висок приоритет и дял в местната икономика;

– повишаване на предлагания във Велико Търново туристически продукт;

– улесняване на  студентите, които са избрали специалности в УХТ – Пловдив, но предпочитат да останат в старопрестолния град.

[gdlr_widget_box background=“#192f59″ color=“#ffffff“ padding=“30px 45px“]

Department Contact Info

Engineering

1810 Campus Way NE
Bothell, WA 98011-8246

+1-2345-5432-45
bsba@kuuniver.edu

Mon – Fri 9:00A.M. – 5:00P.M.

[gdlr_core_space height=“40px“]

Social Info

[gdlr_core_social_network facebook=“#url“ twitter=“#url“ linkedin=“#“ skype=“#“ instagram=“#“ google-plus=“#“ icon-color=“#3db166″]

[gdlr_core_space height=“40px“]

[gdlr_core_button button-text=“Student Resources“ button-link=“#“ button-link-target=“_self“ margin-right=“20px“ border-radius=“2px“ padding=“16px 27px 18px“ ]

[/gdlr_widget_box]

Translate »