УХТ открива новата учебна година на 12 септември

Лекции и упражнения започват присъствено от следващия ден

 

Университетът по хранителни технологии ще открие новата учебна година на 12 септември 2021 г. от 10,30 ч. в двора на учебното заведение.

Ще присътват първокурсници, преподаватели, служители и гости, сред които се очаква министърът на образованието и науката проф. Николай Денков, министърът на земеделието, храните и горите проф. Христо Бозуков и зам.-министърът на туризма Мария Белколева, зам.-областният управител Даниела Николова, кметът на Пловдив Здравко Димитров, районни кметове, ректори на висши училища в Пловдив, членовете на настоятелството на УХТ, бивши ректори на УХТ и др.

Ректорът проф. д-р Пламен Моллов ще връчи студентските книжки и таблетите на 7-те студенти, приети с максимален бал. На всички останали първокурсници книжките ще бъдат раздадени по факултети и специалности. За тях също са осигурени безплатни таблети за обучение в електронна среда, както беше в началото и на миналата година.

Учебният процес започва на 13 септември 2021 г. присъствено за всички курсове, заяви зам.-ректорът по учебна дейност доц. Христо Спасов. Ще бъде създадена организация за актуализиране информацията за здравния статус на преподаватели, служители и студенти, за да формира балансирана оценка на ситуацията и начина на организиране и провеждане на учебния процес.

В хода на лекциите и упражненията ще се спазват стриктно противоепидемичните мерки: носене на маски, използване на дезинфектанти и въздухопречистватели, проветряване на учебните зали, по-чести почивки, междинни дезинфекции в учебните зали, създаване на възможности за намаляване броя хора в залите чрез разделяне на подгрупите за практическите части от упражненията и други.

Приканваме за по-висок процент на ваксиниране както сред преподавателите и служителите на университета, така и на студентите с оглед отговорност и взаимна грижа, заяви зам.-ректорът.

Всяка седмица университетът ще бъдат осигурява антигенни тестове за всички желаещи да следят здравния си статус.

При наличие на административни актове, министерски заповеди и рязка промяна на епидемичната обстановка, имаме готовност да преминем към учебен процес в електронна среда, за какъвто вече сме натрупали достатъчно опит, каза доц. Спасов.

До момента в държавна поръчка са заети около 85% от местата редовно и задочно. Продължава записването в първи курс и в двете форми, търсят се кандидати за защитените специалности в професионално направление „Енергетика“, специалност „Топлотехника , професионално направление „Машинно инженерство“, специалност „Машини и апарати за хранително-вкусовата промишленост“, за които таксите ще бъдат поети от държавата за целия срок на обучение.

Доц. Спасов припомни, че приемът на документи за ОКС „Магистър“ започна днес и ще продължи до 1 октомври 2021 г. Класирането ще бъде обявено на 4 октомври 2021 г., а записването е в периода 5-7 октомври 2021 г. Общият брой на магистратурите в УХТ е 34.

 

Новини

ПОЗДРАВ НА РЕКТОРА ПО СЛУЧАЙ СТУДЕНТСКИЯ ПРАЗНИК
декември 7, 2022От
ПОКАНА ЗА ТЪРЖЕСТВЕНО ЗАСЕДАНИЕ НА АКАДЕМИЧЕН СЪВЕТ НА 12.12.2022г. ОТ 11,00ч. В ЗАЛА ХОРИЗОНТ
декември 7, 2022От
ПОКАНА ЗА АКАДЕМИЧЕН СЪВЕТ НА 12.12.2022г. от 10,00ч. В ЗАЛА ХОРИЗОНТ
декември 7, 2022От
Ученически конкурс МЛАДИ ИЗСЛЕДОВАТЕЛИ 2023
декември 7, 2022От
Център срещу продоволствената криза. Идеята на проф. Пламен Моллов
декември 7, 2022От

Department Contact Info

Engineering

1810 Campus Way NE
Bothell, WA 98011-8246

+1-2345-5432-45
bsba@kuuniver.edu

Mon – Fri 9:00A.M. – 5:00P.M.

Social Info

Student Resources

Related Posts

Translate »