Първи випуск във великотърновския образователен център на Университета по хранителни технологии – Пловдив

Сформиран е първият випуск от студенти, които ще се обучават в изнесения образователен център на Университета по хранителни технологии – Пловдив, който се помещава в част от сградата на Средно училище „Владимир Комаров“ във великотърновския квартал „Чолаковци“. С младите хора се срещнаха кметът на Старата столица Даниел Панов, заместник-ректорът по учебната дейност доц. д-р инж. Христо Спасов и университетски преподаватели. Студентите изразиха увереност, че с качественото обучение те ще се реализират още по-успешно в избраната от тях сфера. Студентите са както от Велико Търново, така и от съседни градове и области.

Водят се разговори с водещи компании в сферата на хранително-вкусовата промишленост в Старата столица за организиране на изнесени упражнения по специалностите, свързани с технологията на храните, кулинарното производство и др.

С образователния център на УХТ-Пловдив се оптимизира връзката и между училищното и висшето образование. Към специалностите вече има интерес от учениците както в СУ „Владимир Комаров“, така и в други училища.

Създаването на новата образователна институция е по инициатива на кмета Даниел Панов, подкрепена от ректора на УХТ проф. д-р инж. Пламен Моллов. Целта е повишаване на квалификацията на кадрите за сферата на леката и хранително-вкусовата промишленост и насърчаване за цялостното развитие на тези сектори, които са с висок приоритет и дял в местната икономика. Друга пряка полза е повишаването на предлагания във Велико Търново туристически продукт. Само в града развиват дейност над 800 обекта – заведения за хранене и развлечения, които са част от цялостния туристически продукт.

По същия модел през 2015 година бе създаден Филиал Велико Търново на Медицински университет „Д-р Параскев Стоянов“ /Варна/, който се развива успешно и подпомага местното здравеопазване.

Новини

ПОЗДРАВ НА РЕКТОРА ПО СЛУЧАЙ СТУДЕНТСКИЯ ПРАЗНИК
декември 7, 2022От
ПОКАНА ЗА ТЪРЖЕСТВЕНО ЗАСЕДАНИЕ НА АКАДЕМИЧЕН СЪВЕТ НА 12.12.2022г. ОТ 11,00ч. В ЗАЛА ХОРИЗОНТ
декември 7, 2022От
ПОКАНА ЗА АКАДЕМИЧЕН СЪВЕТ НА 12.12.2022г. от 10,00ч. В ЗАЛА ХОРИЗОНТ
декември 7, 2022От
Ученически конкурс МЛАДИ ИЗСЛЕДОВАТЕЛИ 2023
декември 7, 2022От
Център срещу продоволствената криза. Идеята на проф. Пламен Моллов
декември 7, 2022От

Department Contact Info

Engineering

1810 Campus Way NE
Bothell, WA 98011-8246

+1-2345-5432-45
bsba@kuuniver.edu

Mon – Fri 9:00A.M. – 5:00P.M.

Social Info

Student Resources

Related Posts

Translate »