Студенти от Университета AERES в Нидерландия за първи път посетиха УХТ

За първи път студенти от Университета AERES в Нидерландия, стратегически партньор на Университета по хранителни технологии (УХТ), посетиха Пловдив, за да участват в учебен тур.

В аула 205 на УХТ бяха представени възможностите, които предлагат ЕС и България на младите хора, както и  програма Еразъм+. След това гостите бяха в  спиртната фабрика в село Катуница на VP Brands International, месопреработвателен завод в с. Костиево и логистичен център Фреш Лоджик – собственост на „Белла България“.

За тях домакините бяха организирали и специална културна програма – професионална екскурзоводска обиколка на Пловдив и посещение на прекрасните Родопи с Бачковския манастир. Младежите от Нидерландия, Франция, Белгия, Германия, Индия, Непал, Камерун и Нигерия останаха възхитени и увериха, че с удоволствие биха дошли отново в Града на тепетата.

С университета AERES в Нидерландия УХТ поддържа отношения от повече от 5 години. Наши преподаватели и студенти са го посещавали многократно. С него се осъществява сътрудничество в научно-изследователски и образователни проекти, а възпитаничка на УХТ участва в съвместната ни програма за обучение и получи българска и нидерландска диплома. През декември предстои среща в УХТ с представител на АЕRЕС със студенти на УХТ за разкриване възможностите на тази програма, а през март 2022 г. ще се проведат интервюта с желаещите да участват.

Посещението на групата от Нидерландия се проведе от 29 септември до 2 октомври 2021 г.

[gdlr_widget_box background=“#192f59″ color=“#ffffff“ padding=“30px 45px“]

Department Contact Info

Engineering

1810 Campus Way NE
Bothell, WA 98011-8246

+1-2345-5432-45
bsba@kuuniver.edu

Mon – Fri 9:00A.M. – 5:00P.M.

[gdlr_core_space height=“40px“]

Social Info

[gdlr_core_social_network facebook=“#url“ twitter=“#url“ linkedin=“#“ skype=“#“ instagram=“#“ google-plus=“#“ icon-color=“#3db166″]

[gdlr_core_space height=“40px“]

[gdlr_core_button button-text=“Student Resources“ button-link=“#“ button-link-target=“_self“ margin-right=“20px“ border-radius=“2px“ padding=“16px 27px 18px“ ]

[/gdlr_widget_box]

Translate »