Учени и експерти два дни ще дискутират иновации в хранителната верига

Европейският институт за иновации и технологии EIT, съвместно с Университета по хранителни технологии – Пловдив, организират за първи път в България Академия „Cross-KIC EIT“.

Академията ще се On-Line проведе On-Line на 8 и 9 декември 2021 г. и ще срещне представители на публичния сектор, експерти, работещи в областта на агрохранителния сектор, академични среди и европейски институции.

Направленията в академията обхващат теми, свързани с кръговата икономика, предотвратяване и намаляване на загубата и разхищението на храна. Участниците ще се запознаят с последните стратегии и важни проекти по темата. Те също така ще имат възможността да участват в  дискусионни панели и да се запознаят с всички заинтересовани страни по веригата.

Регионалната изпълнителна академия на EIT има за цел да повиши иновационния и предприемачески капацитет, като обедини ключови местни експерти и местната власт в цяла България.

Европейският институт за иновации и технологии (EIT) е независим орган на ЕС, който повишава способността на Европа да прави иновации. EIT подхранва предприемачески талант и подкрепя нови идеи, обединявайки „триъгълника на знанието“ от водещи компании, университети и изследователски центрове, за да формират динамични трансгранични партньорства, наречени Общности на знанието и иновациите.

За повече информация и регистрация посетете: www.eitrea-bulgaria.eu.

Новини

УХТ В ТОП 3 НА ВИНАРСКИТЕ УНИВЕРСИТЕТИ В СВЕТА
август 8, 2022От
УХТ В СТРАТЕГИЧЕСКО ПАРТНЬОРСТВО СЪС СВЕТОВНОИЗВЕСТЕН ВИНАРСКИ УНИВЕРСИТЕТ
август 5, 2022От
Стартира изпълнението на Национална програма „Млади учени и постдокторанти – 2“
август 5, 2022От
УХТ- ОБЯВЯВА ДОПЪЛНИТЕЛЕН ПРИЕМ ЗА НЕЗАЕТИТЕ МЕСТА
август 4, 2022От
График на инспектори в отдел Учебен месец Август
август 4, 2022От

Department Contact Info

Engineering

1810 Campus Way NE
Bothell, WA 98011-8246

+1-2345-5432-45
bsba@kuuniver.edu

Mon – Fri 9:00A.M. – 5:00P.M.

Social Info

Student Resources

Related Posts

Translate »