Студентите от УХТ организират „Празнувай отговорно“ за 8-ма поредна година

За 8-ма поредна година Студентският съвет в Университета по хранителни технологии организира Национална кампания „Празнувай отговорно“. По традиция тя стартира на 8-ми декември, празника на студентите, и ще продължи до Бъдни вечер.

Заради пандемията от COVID-19 през тази, както и през миналата година, кампанията се провежда в основната си част On-line. По улиците в центъра на Пловдив обаче ще бъдат раздавани информационни материали с призиви към младите хора да не шофират след употреба на алкохол или ако са преуморени, заяви председателят на Студентския съвет в УХТ Пламен Петров. Флайъри  ще бъдат разпространявани по Главната улица, пред УХТ, пред Медицинския университет, в студентски общежития „Марица“.

На 20 декември в двора на УХТ ще бъде поставен транспарант „Празнувай отговорно“.

Кампанията се осъществява с подкрепата на Областната дирекция на МВР в Пловдив, сектор „Пътна полиция“. С помощта на служителите на реда, членове от Студентския съвет, облечени в жълти светлоотразителни жилетки, ще спират водачи, за да ги приканят да шофират внимателно до края на месеца, пълен с най-много празници.

Според почетния председател на съвета в университета инж. Иво Финков кампанията се подкрепя от областните управи в Пловдив и Русе, от Община Пловдив, от НПСС и от БМЧК.

Тази година в студентската инициатива се включват и известни наши личности, които ще направят видеообръщения и ще отправят призиви за отговорно празнуване чрез виртуалното пространство.

Днес Студентският съвет изпрати до своите колеги поздравителен адрес по случай 8-ми декември.

Новини

ПОКАНА ЗА ОБЩО СЪБРАНИЕ НА УХТ НА 09.02.2023Г. ОТ 13,30Ч В АУЛА „ПРОФ. М. БЕШКОВ“
февруари 2, 2023От
Ректорът на УХТ проф. Моллов и зам. – ректорът по УДАС доц. Христо Спасов бяха гости на „VP Brands International“ за празника Трифон Зарезан
февруари 1, 2023От
Покана за участие в 69-я световен конгрес за наука и технология на месото
февруари 1, 2023От
УХТ И ИНСТИТУТЪТ ПО АГРОЕКОЛОГИЯ В МОНГОЛИЯ ОБСЪДИХА ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО
януари 31, 2023От
ИНТЕРВЮ НА ДОЦ. ДЕСИСЛАВА ВАНГЕЛОВА ПРЕД NOVA TV
януари 31, 2023От

Department Contact Info

Engineering

1810 Campus Way NE
Bothell, WA 98011-8246

+1-2345-5432-45
bsba@kuuniver.edu

Mon – Fri 9:00A.M. – 5:00P.M.

Social Info

Student Resources

Related Posts

Translate »